Hófehér desszertcsoda: kókuszhabos-csokis torta
2021-09-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg liszt

15 dkg cukor

6 tojás

1 dl tej

1 csomag sütőpor

10 dkg fehér csokoládé

A töltelékhez:

5 dl tejszín

2 evőkanál mascarpone

3 csomag vaníliás cukor

1 csomag habfixáló

10 dkg kókuszreszelék

1/2 dl fehér rum


Elkészítés:

1. A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A cukrot hozzáadjuk a sárgákhoz, és jó habosra, egészen fehérre verjük, majd a tejet is hozzáöntjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, ezzel is simára keverjük. A fehér csokoládét apró lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszába beleforgatjuk. Ezután 3-4 evőkanálnyi tojáshabbal fellazítjuk, majd a többi habbal óvatosan összeforgatjuk.

2. A piskótát kikent, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben légkeverés mellett kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával csekkoljuk, majd kivéve hagyjuk kihűlni, amikor már csak langyos, leemeljük a tortaforma peremét.

3. A töltelékhez a jól behűtött tejszínt tálba öntjük, hozzáadjuk a mascarponét, és elkezdjük habbá verni. Amikor kezd habosodni, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat és a habfixálót, és szép keményre verjük, végül a kókuszreszelék 2/3 részét is hozzáadjuk.

4. A kihűlt piskótát félbeváágjuk, mindkét vágott felületet meglocsoljuk a fehér rummal, majd a piskótát megtöltjük és bevonjuk a kókuszos habbal, meghintjük a félretett kókuszreszelékkel.

5. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjen, majd szeletelve tálaljuk.

Forrás: Cookta