Hófehér desszertcsoda: kókuszhabos-csokis torta
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
6 tojás
1 dl tej
1 csomag sütőpor
10 dkg fehér csokoládé
A töltelékhez:
5 dl tejszín
2 evőkanál mascarpone
3 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
10 dkg kókuszreszelék
1/2 dl fehér rum
Elkészítés:
1. A csokis piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A cukrot hozzáadjuk a sárgákhoz, és jó habosra, egészen fehérre verjük, majd a tejet is hozzáöntjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, ezzel is simára keverjük. A fehér csokoládét apró lyukú reszelőn lereszeljük, és a masszába beleforgatjuk. Ezután 3-4 evőkanálnyi tojáshabbal fellazítjuk, majd a többi habbal óvatosan összeforgatjuk.
2. A piskótát kikent, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben légkeverés mellett kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával csekkoljuk, majd kivéve hagyjuk kihűlni, amikor már csak langyos, leemeljük a tortaforma peremét.
3. A töltelékhez a jól behűtött tejszínt tálba öntjük, hozzáadjuk a mascarponét, és elkezdjük habbá verni. Amikor kezd habosodni, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat és a habfixálót, és szép keményre verjük, végül a kókuszreszelék 2/3 részét is hozzáadjuk.
4. A kihűlt piskótát félbeváágjuk, mindkét vágott felületet meglocsoljuk a fehér rummal, majd a piskótát megtöltjük és bevonjuk a kókuszos habbal, meghintjük a félretett kókuszreszelékkel.
5. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy kicsit összeérjen, majd szeletelve tálaljuk.
Forrás: Cookta