Házi krémes barackkal
2024-06-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-5 dl zsírosabb tej

-20 dkg porcukor

-5 nagy tojássárgája

-10 dkg kukoricakeményítő

-1 vaníliarúd

-4 sárgabarack

-2 ek. citromlé

-1 csomag vaníliás cukor

-1 csomag leveles tészta

Elkészítés:

A krémhez elkeverünk 2 dl tejet 5 dkg porcukorral, egy csipet sóval, a tojássárgájával és a keményítővel. Kisebb lábasba öntjük a maradék 3 dl tejet, hozzáadunk 5 dkg porcukrot, a kettéhasított vanília rudat, és alacsony hőfokon felforraljuk. A felforralt tejet lassan csorgatva a tojásos keverékhez öntjük, folyamatos kevergetés mellett. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük,a míg sűrű krémmé válik. Eltávolítjuk a vanília rudat, kihűtjük, majd tegyük hűtőbe kb. 30 percre.

A sütőt 200C°-ra előmelegítjük. A barackokat megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk. Tálban összekeverünk 10 dkg porcukrot a citromlével és a vaníliás cukorral. A barackokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és ráöntjük a keveréket. Kb. 30 percig sütjük. Félidőnél egyszer megfordítjuk, ezután hagyjuk kihűlni. A sütőt hagyjuk bekapcsolva.

A leveles tésztát fél cm vastagra nyújtjuk. A sütőben kb. 10-15 percig sütjük, vagy amíg aranybarna lesz. Ezután hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel a lapot 10X15cm-es lapokra.

A krémet simacsöves nyomózsákba szedjük. A tányérra egy tésztalapot fektetünk, erre egy réteg krém, barack, majd ismét tészta, krém és barack következik. A tetejére egy tésztalapot fektetünk. Meghintjük porcukorral, és a maradék barackkal díszíthetjük.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható. kb. 2 óra múlva