Hasznos tanácsok, hogy hideg időben gyorsabban száradjanak a ruhák
2022-11-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Könnyen bebüdösödhetnek a ruhák, ha több napig száradnak. Csak erre a néhány apróságra kell odafigyelni mosáskor és teregetéskor.

 

Ne tömd tele a mosógépet

Takarékosabb a mosás, ha tele van a dob, de ősszel és télen nem tanácsos nagyon megpakolni, hiszen minél több ruha van benne, annál nehezebben távozik belőlük a nedvesség. Hiába a magas fordulatszám a centrifugálásnál, a ruhák sokal nedvesebbek lesznek, mint ha kevesebbet tennél be. Inkább moss többször kisebb adagokat; hiszen így a szárítóra is szellősebben tudod pakolni a ruhákat, és így egy nap alatt meg is száradnak.

Szárító

Sokszor a szárítón múlik, milyen gyorsan száradnak meg a ruhák. Ha olyan típust választasz, amire csak összezsúfolva tudod feltenni a ruháidat, akkor sokkal tovább fognak száradni, mert nem jár közöttük a levegő - írja a Ripost.

 

Időzítsd reggelre a mosást

Érdemes a korai órákban mosni: ha reggel teregetsz, az egész napos fűtés miatt hamarabb száradnak a ruhák, mintha éjszakára terítenéd ki őket. Ha napos idő van, tedd a szárítót az ablak közelébe, hiszen a napsugarak ősszel és télen is segítenek a szárogatásban. Néha forgasd meg a szárítót, hogy minden ruhát átjárjon a meleg.

Vasaló

Ha már jó ideje száradnak a ruhák, és még mindig nyirkosnak érzed őket a magas páratartalom miatt, akkor érdemes átvasalni őket. Így szépek és szárazak lesznek, és a magas hőfokon vasalás fertőtleníti is őket.