Harry herceg bebukta a pert
2023-05-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Harry herceg elvesztette a pert, amely arra irányult, hogy engedélyezzék neki, hogy az Egyesült Királyságban a saját pénzéből fizesse a rendőri védelmet saját magának és a családjának.

Harry herceg és Meghan elveszítették az adófizetők által finanszírozott rendőri védelmüket, miután 2020 elején formálisan szakítottak a brit királyi családdal, lemondva ezzel az ott betöltött szerepeikről.

Harry herceg korábban a bíróságon azzal érvelt, hogy az Egyesült Államokban lévő magánvédelmi csoportja nem rendelkezik megfelelő joghatósággal külföldön, és nem fér hozzá az Egyesült Királyság hírszerzési információihoz, amelyek szükségesek családja biztonságának megőrzéséhez.

A herceg még azt is felajánlotta, hogy maga finanszírozza a saját és családja védelmét, ahelyett, hogy az adófizetőket kérné erre. Egy bíró azonban most úgy döntött, hogy elutasítja az erre vonatkozó beadványát, így nem lesz tárgyalás az ügyben – írja a BBC.

A belügyminisztérium jogászai teljes mértékben ellenezték azt az ötletet, hogy a gazdag emberek „megvásárolhassák” a rendőrségtől a biztonságot.