Hány randi kell egy párkapcsolathoz?
2020-03-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Megismerkedsz valakivel, az első randit sorban követi a többi, míg egyszer csak azon kapod magad, hogy már párkapcsolatban élsz. Arról azonban valószínűleg fogalmad sincs, hogy mikor léptétek át azt a bizonyos határvonalat ismerkedés és kapcsolat között.

Ez gyakran amolyan „szürke zóna”, vagyis nem lehet behatárolni. Egy ismerkedési fázisban sokszor gondolkozunk el azon, hogy vajon hányadán is állunk a másikkal.

De egyáltalán meghatározható-e pontosan, hogy hányszor kell valakivel találkozni ahhoz, hogy egy párkapcsolat kialakuljon?

Egyes szakértők szerint ez a szám: 10. A 10 randi szabálya elég időt biztosít számodra ahhoz, hogy jobban megismerjétek egymást a partnereddel, és így megalapozottabb döntést hozhattok kettőtök közös jövőjét illetően.

A valósághoz azonban hozzátartozik, hogy nincs semmi bizonyíték arra, hogy a „10 randi szabály” mindenkinél működhet, mert minden ember, minden helyzet, és így minden kapcsolat is más.

Van azonban 5 olyan alapvető kérdés, amely segíthet kiigazodni az érzéseid és gondolataid útvesztőjében.

Olvass tovább, és válaszold meg az alábbi 5 kérdést, hogy megtudd, vajon kettőtök viszonya már egy igazi párkapcsolat?

Önmagad lehetsz?

Amikor együtt vagy a partnereddel megjátszod magad, vagy a valós arcodat mutatod? Ha jobbnak akarsz tűnni, mint aki vagy, akkor először is ki kellene derítened, vajon mi gátol meg abban, hogy teljesen megnyílj a párod előtt.

Ezt is olvasd el! 6 összetevő, ami egy egészséges párkapcsolathoz nélkülözhetetlen

Megbíztok egymásban?

A bizalom az egyik legfontosabb, és legalapvetőbb tényező egy párkapcsolatban. Csak akkor alakulhat ki egy egészséges és kiegyensúlyozott kapcsolat, ha biztos vagy benne, hogy a párod szavahihető és bármikor számíthatsz rá.

Bármiről tudtok beszélni?

A kommunikáció két ember kapcsolatában kulcsfontosságú. A bizalomhoz hasonlóan nélkülözhetetlen. Ha bármiről őszintén és nyíltan mertek egymással beszélni, akkor biztosan jó úton haladtok egy igazi párkapcsolat kialakulása felé.

Működik a kémia?

Ez már az első randin eldől. Két ember között vagy szikrázik a levegő, vagy nem. A kémia nem olyan dolog, hogy az elején még nem működik, néhány randi után pedig egyszer csak felbukkan.

El tudod képzelni vele közösen a jövődet?

Ez szintén egy kihagyhatatlan kérdés. Az élet ugyanis nemcsak szórakozás. Az elején néhány kellemes, és kötöttségmentes randi klassz dolog, de ha kettőtök viszonya nem fejlődik, és ha nem tudtok igazán továbblépni egy közös élet felé, akkor nem biztos, hogy valódi párkapcsolat kialakulhat köztetek.

Amikor megismerkedsz valakivel, és úgy érzed, hogy legszívesebben éjjel-nappal csak vele lennél, akkor nem számít, hogy hány randin vagytok túl, és hogy ez már igazi kapcsolat-e vagy sem. Ha a fenti kérdésekre igennel feleltél, akkor biztosan a legjobb úton haladtok egy egészséges párkapcsolat és boldog közös jövő felé.