Hány barát az ideális?
2017-01-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e? Sok a barátod, de a bajban mégsem tudsz rájuk számítani? Gyakran van az az érzésed, hogy kevés az igazi barátod?

Kutatók szerint öt bizalmas jó barát pont elég, nincs szükségünk többre. Ők azok, akikkel megoszthatjuk problémáinkat, akik mellettünk állnak a bajban, és akik jó tanácsokkal látnak el.De milyen típusú barátokra van szükségünk ahhoz, hogy boldogok lehessünk?
- Először is kell egy aggódó típus, aki mindig aggódik értünk még akkor is, ha nem kellene.
- Aztán kell valaki, akivel megoszthatjuk problémáinkat, aki meghallgat és megölel.
- A harmadik legfontosabb barát az, akire anyagi ügyekben számíthatunk, aki tanácsokkal lát el pénzügyeink területén, és ha esetleg megszorulunk, pénzzel is kisegít.
- A negyedik típusú barát a problémamegoldó, akire akkor számíthatunk, ha épp bajba kerülünk, aki gyakorlatias és mindenre van megoldása.
- Végezetül pedig az sem árt, ha munkahelyünkön is van legalább egy olyan megbízható barátunk, akivel megoszthatjuk akár személyes vagy munkával kapcsolatos problémáinkat.

Lehet, hogy életünk során nem figyelünk ezekre a „barát-típusokra” a barátválasztás során, azonban, ha Te úgy érzed, hogy neked mindegyik típusból van egy-egy barátod, akkor igazán boldog lehetsz.

Neked hány igazán jó barátod van? Kevés az öt, vagy pont elég?