Hálóing minden testalkatra és igényre
2021-10-22  /  Szerző:   /   Ajánló
Bár csak otthon hordjuk őket és igazán kevesen látnak bennük, a megfelelő női pizsama vagy hálóing kiválasztása alapvető feltétele a kényelmes, nyugodt és pihentető alvásnak. A választék ugyanúgy követi az aktuális divatot, mint minden más ruhadarab esetében. Emiatt a választék szinte végtelen, így nem is csoda, hogy sok nőnek akár a hét összes napjára különböző darab található meg a szekrényében – mindezzel nagyszerűen tudják feldobni a hétköznapokat. Fontos azonban, hogy a kényelmi, higiéniai és egyedi igényeket figyelembe véve válasszuk ki a nekünk megfelelő darabot. Ugyanúgy, ahogy egy cipő vagy nadrág esetében is fontos a méret és az anyag, a hálóruhák esetében is érdemes ezeket a tanácsokat követni. Nézzük meg közösen, hogy miket érdemes átgondolnod.Kényelem

Az alapvető döntési szempont - mint minden más ruhadarab és a női fehérnemű esetében is - a kényelem kell, hogy legyen. Azaz, fontos a megfelelő fazon, anyag és méret megtalálása. Anyag tekintetében a pamut és flannel opciók az ajánlottak. A pamut ideális választás, hiszen nagyszerűen szellőzik és nem irritálja a bőrt. Hátránya, hogy ritkán jár szexibb, különleges fazonnal. A flanel pizsamák nagyon melegen tartanak, ezért ideálisak a téli hónapokra, illetve fázósabbaknak jó választás. Fazont tekintve azonban nincs általános érvényű ajánlás, mivel az egyéni igényektől függő. Az egyedi alkattól függően azonban az alábbi tippeket és trükköket érdemes megfogadni, hogy csinos kinézet és pihentető alvás legyen a végeredmény. Nézzük meg együtt, hogy mikre is gondolunk.

Testalkatok

Alma alkat esetében, azaz erősebb has, teltebb mellek és ehhez viszonyítva vékonyabb lábak esetében érdemes egy sort és rövidujjú kialakítású pizsamát választanod. Ennek felsőrésze eltakarja a hasat, illetve kényelmes tartást biztosít a mellek számára. A sorttal pedig nagyszerűen tudod hangsúlyozni vékony lábaidat. Nagyobb mellek esetében fontos, hogy az ujjatlan és spagetti pántos megoldást kerüljük, mivel ez nem biztosít megfelelő tartást. 

Körte alkatú hölgyeknek, azaz hangsúlyosabb fenék és combok esetében ideális lehet egy lefelé bővülő ujjatlan hálóing. A felsőtest hangsúlyozása érdekében mintás vagy egyéb módon díszített mellrésszel méginkább ráerősítesz majd a tökéletes megjelenésre. 

Homokóra alkatúak a hálóing választáskor is igazán szerencsések, hiszen bátran választhatnak keveset takaró, testhez simuló darabokat. Ezek a szexibb megoldások szinte minden esetben csipkével díszítettek, sokszor átlátszóbb anyagból keszülnek. Nagyszerű ötlet lehet – a bikinihez hasonlóan – felcserélhető darabokat választanod, amennyiben egynél több pizsama vásárlásán gondolkodsz. Egyszínű sortok mellé például változatos mintájú felső részeket választhatsz majd, ezzel még több lehetőséget hagyva magadnak. Továbbá nyugodtan variálhatod a hosszúságokat is. Hiszen ki mondta, hogy egy sort mellé ne válaszhatnál hosszú ujjú felső részt, vagy fordítva? A jól összehangolt színek és minták kombinációjával igazán egyedi kinézeteket tudsz saját magadnak összeállítani, sokszor még nagyobb kiadások nélkül is.

Azonban a kinézeten és a kényelmen kívül fontos a higiéniai problémákat is figyelembe venni, hiszen ez éjszakai alvás során is fontos szempont. Emiatt érdemes a hozzánk leginkább illő darab kiválasztásakor a fentieken túl a praktikusságot és higiéniát is szem előtt tartani. Egy pamut pizsama talán nem a legmegnyerőbb kinézet, mindennapi viselete azonban biztosítja viselőjének a pihentető alvást. Továbbá, érdemes figyelembe venni az egyéni igényeket és jellemzőket is. Azaz, hogy mennyire vagyunk fázósak vagy izzadósak – hiszen ez megkönnyíti a megfelelő anyag kiválasztását.

Fontos a kényelem szempontjából a megfelelő méret kiválasztása is. A túl kicsi méret szorítani és fülleszteni fog, amely megnehezíti a nyugodt alvást. A több számmal nagyobb választás azonban lógni fog rajtunk, valamint folyamatosan elcsúszik és elcsavarodik majd.

Mindezeken kívül természetesen a kiegészítők terén is széles a választék. Nagyszerű választás lehet egy színben és anyagban illő köntös, melyek között szintén számos fazon és hossz megtalálható. Továbbá, változatos típusú papucsokkal tudod tökéletessé tenni az esti szettet. Választhatsz klasszikus téli mamuszt, vagy egy egyszerűbb zárt papucsot is.A fenti tanácsokat megfogadva biztos lehetsz benne, hogy a hozzád legjobban illő hálóruhát választod majd – ezzel pedig garantált lesz a pihentető alvás.