Hajtű nélkül mit sem érnek az igenek?
2024-05-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az esküvői kellékek egyik legkülönösebb, mégis olykor elfeledett tagja a hajtű, aminek a szépsége varázslatos, és ami ténylegesen hozzájárulhat az emelkedett hangulathoz.

Mennyire fontos a hajtű?

Majdnem mindenféle kiegészítő nélkül tető alá hozható egy esküvő. A kérdés csak az, hogy miért kellene nélkülözni különlegesen szép jelenlétét, ha egyszer sokat adhat hozzá az összképhez? A konty hajtű akkor is praktikus kellék, ha a hajköltemény feszes, és akkor is, ha történetesen laza. Mindkettőnek a szerves részévé, egyúttal ékévé válhat, felhívva a figyelmet a hajszobrászati teljesítményre, és nyilvánvaló módon a menyasszony magával ragadó kisugárzására. Ugyanakkor a hajtű nem csupán a hajban foglalhatja el méltán ki- és megérdemelt helyét, hanem a fátyolban is, mint a fátyolt rögzítő kiegészítő. Többféle szín, anyag elérhető belőlük, ami azért jó hír, mert ilyen módon tényleg mindenki a saját ízléséhez igazíthatja a választását.

Miből is készül pontosan?

Megérkeztünk a minőség dilemmájához. Nem nehéz belátni végignézve a piaci kínálatot, hogy simán találni pár száz forintos darabokat is, amik elvileg ugyanazt tudják, mint mondjuk az arany, ezüst típusok. De itt a hangsúly az “elvileg” szón van. Mert természetesen nem beszélhetünk azonos jellemzőkről. Azok a fajták, amik feltűnően olcsóak azért kerülnek ennyibe, mert nem tartós, ellenálló, minőségi anyagból készülnek. Azaz nem kifejezetten előnyös sem a fejbőr, sem a haj számára, és egyáltalán nem biztos, hogy strammság terén a várható teljesítmény kielégítő. Mert tagadhatatlan tény, hogy a hajtűnek bírnia kell a strapát, mégpedig egész napon át. Nincsen apelláta, és nincsen pihenő. A hajnak, a fátyolnak tartania kell, és ami a hajkölteményt illeti, nos az éjszakán át tartó tánc sem mozdíthatja ki az alkotást a maga gyönyörűségéből. Mindennek a fényében nem csoda, hogy a nagyon olcsó, ezért kevésbé minőségi darabok egyszerűen még azelőtt feladják a harcot, mielőtt beteljesíthetnék a sorsukat.

Úgyhogy a műanyag típusok bár elérhetőek, beszerezhetőek, de nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy nem abba a kategóriába tartoznak, amit jó szívvel tudunk ajánlani.

Léteznek esetleg drágaköves modellek is?

A kontytű annyira közkedvelt, és annyira keresett, hogy igen, léteznek drágaköves fajták is, amiknek a szépsége nos szavakkal aligha leírható. Az esküvői hajtű így is-úgy is különleges kisugárzással rendelkezik, mindenképpen büszkélkedik többlet üzenettel, ha az ember ránéz eleve adott a meghatottság, a megindultság. Mindez igaz. Viszont a hatás tovább fokozható akkor, ha a menyasszonyi hajtű egyúttal ékszer is, mégpedig nem akármilyen ékszer. Sokszor a jövendőbeli férj ajándéka, aminek a későbbiekben örökre megmarad a maga üzenete, jelentősége, szerepe. Nem egyszer a család rukkol elő vele hasonló okokból. KIs túlzással az értéke a gyűrűvel vetekszik, de mindenképpen fölötte áll a karkötőknek, nyakláncoknak. Vagyis kicsit sem meglepő, hogy a gyártók palettájáról nem hiányozhatnak azok a drágaköves modellek, amik értékükkel tovább növelhetik a boldogító igenek elhangzásának amúgy is életeket megváltoztató jelentőségét.

Forrás