Habcsókkarikák
2024-12-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 darabhoz

-25 dkg porcukor

-2 nagy tojásfehérje

-1 tk. mandulaaroma

-5 dkg dekor cukor

Elkészítés:

Sütőpapírra kb. 7 cm átmérőjű köröket rajzolunk, hogy könnyebben menjen a formázás. Felverünk 12,5 dkg cukrot a tojásfehérjével és a maradék cukrot kevés vízzel felfőzzük. (Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.) Hólyagpróbáig főzzük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez, közben keverjük. Beledolgozzuk a mandulaaromát is. Ha színes habcsókot szeretnénk, itt adjuk hozzá az ételfestéket!

Előmelegítjük a sütőt 140 °C-ra. Csillag alakú nyomózsákba tesszük a krémet és a sütőpapírral bélelt tepsire, az előrajzolt körökre nyomjuk. Megszórjuk a dekor cukorral a tetejét, betesszük a sütőbe, és 15 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva