Habcsókkarikák
Hozzávalók kb. 20 darabhoz
-25 dkg porcukor
-2 nagy tojásfehérje
-1 tk. mandulaaroma
-5 dkg dekor cukor
Elkészítés:
Sütőpapírra kb. 7 cm átmérőjű köröket rajzolunk, hogy könnyebben menjen a formázás. Felverünk 12,5 dkg cukrot a tojásfehérjével és a maradék cukrot kevés vízzel felfőzzük. (Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.) Hólyagpróbáig főzzük, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez, közben keverjük. Beledolgozzuk a mandulaaromát is. Ha színes habcsókot szeretnénk, itt adjuk hozzá az ételfestéket!
Előmelegítjük a sütőt 140 °C-ra. Csillag alakú nyomózsákba tesszük a krémet és a sütőpapírral bélelt tepsire, az előrajzolt körökre nyomjuk. Megszórjuk a dekor cukorral a tetejét, betesszük a sütőbe, és 15 perc alatt készre sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva