Gyors tippek ahhoz, hogy gyorsan felvegyenek
2022-09-07  /  Szerző:   /   Ajánló
Ha te is olyan vagy, mint a legtöbb ember, hogy nehéz gyorsan munkát találnod, amikor szükség van rá, van néhány dolog, amit az álláskeresés során megtehetsz, és ami segíthet abban, hogy gyorsabban találj új állást. Ezek közül néhány dolog apró, de nagy különbséget jelenthet. Mások elég jelentősek ahhoz, hogy eldöntsék vagy megtörjék az álláskeresést.

Használd ezeket a tippeket, hogy megnézd, van-e olyan, amit nem teszel meg – majd próbáld ki őket.Használd helyesen az állásbörzéket

Minden nagyobb állásbörze rendelkezik egy „Speciális keresés” opcióval, ahol kereshetsz kulcsszó, hely és körzet, álláscím és sok más opció alapján.

Nem mindig jó ötlet, ha minden álláshirdetésre, amit találsz, jelentkezel is – ráadásul ez nem is hatékony. Ehelyett keress olyan állásokat, amelyek megfelelnek a képesítésednek. Így nagyobb esélyed lesz arra, hogy kiválasszanak egy interjúra. Mielőtt álláskeresésbe kezdenél, szánj időt arra, hogy eldöntsd, milyen típusú állást keresel.

Koncentrálj az önéletrajzodra és folytasd a jelentkezést

Mindössze néhány másodperced van arra, hogy a felvételi menedzsert annyira lenyűgözd, hogy kiválasszon téged az interjúra. A felvételi menedzserek látni akarják a kísérőleveled első bekezdésében, hogy mit tudsz tenni a vállalatért.

Azonban nem csak a kísérőleveledről van szó. Az önéletrajzodat is szerkeszteni és finomítani kell, hogy a lehető legjobban megfeleljen az állásnak. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a cégek által az önéletrajzok szűrésére használt pályázókövető rendszerek vagy az önéletrajzokat átnéző toborzó nem veszi át. A CVmaker segítségével percek alatt elkészítheted önéletrajzodat, és minimálisra csökkented annak esélyét, hogy az ATS-szoftverek szűrőjén fennakadjon.

Jelentkeztél álmai állására, de nem kaptál visszajelzést a cégtől. Később újra látod az álláshirdetést. Az „újrakezdés” rendben van, de győződj meg arról, hogy az önéletrajzodban és a kísérőleveledben szereplő képesítéseidet gondosan összevetetted a munkaköri követelményekkel. Ellenőrizd a LinkedIn-t is, hogy megnézd, kiket ismersz. Lehet, hogy másodszorra kaphatsz egy ajánlólevelet.

A megjelenésed és személyiséged

Talán a megjelenésnek nem kellene ennyit számítania, de mégis számít. Az interjú első néhány perce döntő fontosságú az első benyomás szempontjából. Győződj meg arról, hogy megfelelően öltöztél az állás és a vállalat típusának megfelelően, ahová jelentkezel.

A begyakorolt válaszok, a hamis mosoly és az, hogy azt mondod, amit az interjúztató hallani akar, félrevezeti a munkaadót. A munkáltatók tudni akarják, hogy kit vesznek fel, és azt a személyt várják el, aki az első munkanapon megjelenik.

Az egyik módja annak, hogy megmutasd a munkáltatónak, hogy te milyen vagy, ha mesélsz egy történetet. Amikor kérdéseket tesznek fel neked, add át a konkrét készségeidet és tapasztalataidat, valamint azt, hogy hogyan kezelted a megkért helyzeteket. Minél több tényszerű információt közölsz, annál inkább tudni fogja a felvételi vezető, hogy mennyire vagy képzett.