Grillezett kecskesajt lecsóval
2025-07-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-3 fej vöröshagyma

-4 ek. olaj

-2 kisebb sárgatök

-2 sárga cukkini

-3 gerezd fokhagyma

-½ csokor kapor

-6 tv paprika

-3 paradicsom

-60 dkg keményebb kecskesajt (amit lehet pirítani)

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, 2 ek. olajon elkezdjük dinsztelni, megsózzuk. Közben a tököt, a cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, ha kell, magjait kikaparjuk, majd 1 centis darabokra vágjuk. A hagymára szórjuk, és kb. 20 percig főzzük.

A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A 20 perc után a tökhöz keverjük a fokhagymával együtt, majd még 10-15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot.

A sajtot felszeleteljük 1,5 cm vastag szeletekre. Serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk a sajtok mindkét oldalát. A lecsóval tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva