Grillezett kecskesajt lecsóval
Hozzávalók 4 személyre
-3 fej vöröshagyma
-4 ek. olaj
-2 kisebb sárgatök
-2 sárga cukkini
-3 gerezd fokhagyma
-½ csokor kapor
-6 tv paprika
-3 paradicsom
-60 dkg keményebb kecskesajt (amit lehet pirítani)
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, 2 ek. olajon elkezdjük dinsztelni, megsózzuk. Közben a tököt, a cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, ha kell, magjait kikaparjuk, majd 1 centis darabokra vágjuk. A hagymára szórjuk, és kb. 20 percig főzzük.
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A kaprot leöblítjük, felaprítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A 20 perc után a tökhöz keverjük a fokhagymával együtt, majd még 10-15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kaprot.
A sajtot felszeleteljük 1,5 cm vastag szeletekre. Serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk a sajtok mindkét oldalát. A lecsóval tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva