Glutén és laktózmentes csokitorta
2025-03-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez

A tésztához:

-3 tojás

-3 ek. cukor

-3 ek. rizsliszt

-1 mk. gm sütőpor

A krémhez:

-4 tojás

-2 ek. holland kakaó

-20 dkg cukor

-20 dkg gm étcsokoládé

-25 dkg lm margarin

A tetejére:

-1 csomag gm tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a rizslisztet és a sütőport is. A fehérjéből készült fehér habot óvatosan hozzákeverjük, majd egy 22 cm-es kivajazott tortaformába öntjük. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

A krémhez gőz fölött folyamatosan kevergetve a tojásokat, a kakaóval és a cukorral sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük az étcsokit, és még 2 percig melegítjük. A margarint habosra keverjük, majd a lehűtött csokikrémhez adjuk. A krémet a piskótára simítjuk, lehűtjük.

A mázhoz a csokoládét gőzfürdőben megolvasztjuk, és a tortára locsoljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 4 óra múlva