Glutén és laktózmentes csokitorta
Hozzávalók kb. 8 szelethez
A tésztához:
-3 tojás
-3 ek. cukor
-3 ek. rizsliszt
-1 mk. gm sütőpor
A krémhez:
-4 tojás
-2 ek. holland kakaó
-20 dkg cukor
-20 dkg gm étcsokoládé
-25 dkg lm margarin
A tetejére:
-1 csomag gm tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a rizslisztet és a sütőport is. A fehérjéből készült fehér habot óvatosan hozzákeverjük, majd egy 22 cm-es kivajazott tortaformába öntjük. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
A krémhez gőz fölött folyamatosan kevergetve a tojásokat, a kakaóval és a cukorral sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük az étcsokit, és még 2 percig melegítjük. A margarint habosra keverjük, majd a lehűtött csokikrémhez adjuk. A krémet a piskótára simítjuk, lehűtjük.
A mázhoz a csokoládét gőzfürdőben megolvasztjuk, és a tortára locsoljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva