Gesztenyés almatorta
2025-02-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 8 szelethez

A morzsához:

-8 dkg liszt

-5 dkg vaj

-4 dkg cukor

-4 dkg őrölt mandula

A tortához:

-5 db alma

-1 ek citromlé

-10 dkg puha vaj

-8 dkg cukor

-3 tojás

-25 dkg gesztenyemassza

-10 dkg liszt

-½ csomag sütőpor

-1 csipet fahéj

-20 dkg őrölt mandula

Elkészítés:

A morzsa hozzávalóit ujjunkkal összemorzsoljuk és félretesszük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a gömbölyű oldalukat bevagdossuk. Meglocsoljuk a citromlével.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Beledolgozzuk a gesztenyemasszát, simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a mandulával, és a gesztenyés masszához dolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű tortaformát, belekanalazzuk a gesztenyés masszát. Az almákat körben belenyomkodjuk (gömbölyű oldalukkal felfelé). Megszórjuk a morzsával, és kb. 55 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva