Gesztenyés almatorta
Hozzávalók 8 szelethez
A morzsához:
-8 dkg liszt
-5 dkg vaj
-4 dkg cukor
-4 dkg őrölt mandula
A tortához:
-5 db alma
-1 ek citromlé
-10 dkg puha vaj
-8 dkg cukor
-3 tojás
-25 dkg gesztenyemassza
-10 dkg liszt
-½ csomag sütőpor
-1 csipet fahéj
-20 dkg őrölt mandula
Elkészítés:
A morzsa hozzávalóit ujjunkkal összemorzsoljuk és félretesszük. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a gömbölyű oldalukat bevagdossuk. Meglocsoljuk a citromlével.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Beledolgozzuk a gesztenyemasszát, simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a mandulával, és a gesztenyés masszához dolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű tortaformát, belekanalazzuk a gesztenyés masszát. Az almákat körben belenyomkodjuk (gömbölyű oldalukkal felfelé). Megszórjuk a morzsával, és kb. 55 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva