Garnélás krumplilepény
Hozzávalók 4 személyre
-1 kg újkrumpli
-2 gerezd fokhagyma
-4 kis ág rozmaring
-12 vékony szelet szalonna
-4 tojás
-2,5 dl tej
-10 dkg apró rákfarok (fagyasztott)
Elkészítés:
Az újkrumplit megmossuk, héjastól megfőzzük. Leszűrjük, kihűtjük, vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A rozmaring leveleit felaprítjuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk szalonnával 4 egyszemélyes vagy 1 nagyobb piteformát. Beletesszük a krumpliszeleteket. A tojást felverjük, belekeverjük a tejet, a fokhagymát, a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vele a krumplikat. A sütőben 30 percig sütjük.
A rákokat meleg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, 30 perc után a lepényre szórjuk, és további 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva