Garnélás krumplilepény
2025-03-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-1 kg újkrumpli

-2 gerezd fokhagyma

-4 kis ág rozmaring

-12 vékony szelet szalonna

-4 tojás

-2,5 dl tej

-10 dkg apró rákfarok (fagyasztott)

Elkészítés:

Az újkrumplit megmossuk, héjastól megfőzzük. Leszűrjük, kihűtjük, vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A rozmaring leveleit felaprítjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk szalonnával 4 egyszemélyes vagy 1 nagyobb piteformát. Beletesszük a krumpliszeleteket. A tojást felverjük, belekeverjük a tejet, a fokhagymát, a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vele a krumplikat. A sütőben 30 percig sütjük.

A rákokat meleg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, 30 perc után a lepényre szórjuk, és további 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva