Gálvölgyi János boldog, hogy a születésnapját a szerettei körében töltheti
2023-05-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Életveszélyben volt, de felépült és otthon ünnepelheti a 75. születésnapját.

Két hét után elhagyhatta a kórházat Gálvölgyi János, akit május 10-én életveszélyes állapotban szállítottak lányai kórházba szív- és tüdőelégtelenség miatt. A nehéz időszak, az álmatlan éjszakák és a sok aggódás után a Kossuth-díjas színművész végre az otthonában, a szerettei körében lábadozhat.

Úgy tűnik, Gálvölgyi túl van a nehezén, és már van olyan jó állapotban, hogy az orvosok úgy döntöttek, elhagyhatja a kórházat, hogy az otthonában gyógyulhasson tovább. Az örömhírt a barátja és kollégája, Hernádi Judit osztotta meg az RTL Híradóval.

János – a legnagyobb meglepetésemre – egyszer csak fölhívott, majd azt mondta, már otthon van

– nyilatkozta a színésznő, aki az elmúlt két hétben folyamatos kapcsolatban állt a családdal.

Gálvölgyi nemcsak Juditot, de az egykori Heti Hetesben látott másik társát, Farkasházy Tivadart is felhívta az örömhírrel.

Farkasházy a Blikknek azt is elárulta, hogy Gálvölgyi a történtekhez képest nagyon jókedvű volt.

„Vidám és csengő volt a hangja, olyan, mint húsz évvel ezelőtt. A történtek után is optimista, aminek nagyon örülök. Bízom benne, hogy most már minden rendben lesz vele.”

Egy másik, a családhoz közeli baráttól megtudtuk, hogy Gálvölgyi hazatérésére a felesége és lányai is nagyon készültek.

– Alig várták, hogy otthon legyen, és most el sem mozdulnak mellőle. Gondosan ápolják, lesik minden kívánságát, sóhaját. János pedig boldog, hogy a 75. születésnapját pénteken otthon, a szerettei körében ünnepelheti.

A színész kedden már maga is hírt adott az állapotáról. A lánya közösségi oldalán egy, a kórházban készült friss fotóval – amelyen a feleségével, Judittal ölelik egymást – és néhány kedves sorral köszönte meg a sok aggódást és érdeklődést.

„Köszönöm mindenkinek, aki aggódott értem, köszönöm, hogy hittek a gyógyulásban, köszönöm az orvosok és az ápolószemélyzet emberségét, szakmai tudását, amelyet alulfizetni ugyan lehet, de igazán megbecsülni talán soha. Köszönöm az értem mondott imákat, és köszönöm a most meglepően kis mértékű alpári üzeneteket. De ők is mi vagyunk. 55 év színpadon eltöltött idő most bebizonyította számomra, ha ennyi embernek okoztam az életében talán pár percnyi örömöt, nem éltem hiába. És remélem, hamarosan találkozunk! Gálvölgyi János” – olvasható a posztban.