Fűszeres répakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
-1 kg sárgarépa
-2 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 kis darabka friss gyömbér
-2 ek. olívaolaj
-1 tk. kurkuma
-1 tk. őrölt római kömény
-1 tk. őrölt fahéj
-1,2 l zöldségleves (kockából)
-1 ek. citromlé
-1 tk. barna cukor
A tálaláshoz:
-2 ek. tejföl
-1 ek. felaprított korianderlevél
Elkészítés:
Az összes sárgarépát meghámozzuk, felaprítjuk. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, finomra vágjuk.
Mélyebb edényben felhevítjük az olívaolajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért és az őrölt fűszereket, összepirítjuk. Ha már illatos, a répával alaposan összeforgatjuk. Felöntjük a levessel, és lefedve, kis lángon kb. 30 percig főzzük, amíg a répa megpuhul. A tűzről levéve botmixerrel selymesre pürésítjük. A citrom levével, a barna cukorral, sóval ízesítjük.
A tejfölt elkeverjük a korianderrel, és tálaláskor a levest ezzel díszítjük. Kínájuk zöldséges tócsnival, receptjét lásd az előző oldalon!
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva