Fűszeres répakrémleves
2023-04-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-1 kg sárgarépa

-2 fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-1 kis darabka friss gyömbér

-2 ek. olívaolaj

-1 tk. kurkuma

-1 tk. őrölt római kömény

-1 tk. őrölt fahéj

-1,2 l zöldségleves (kockából)

-1 ek. citromlé

-1 tk. barna cukor

A tálaláshoz:

-2 ek. tejföl

-1 ek. felaprított korianderlevél

Elkészítés:

Az összes sárgarépát meghámozzuk, felaprítjuk. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, finomra vágjuk. 

Mélyebb edényben felhevítjük az olívaolajat, megfuttatjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért és az őrölt fűszereket, összepirítjuk. Ha már illatos, a répával alaposan összeforgatjuk. Felöntjük a levessel, és lefedve, kis lángon kb. 30 percig főzzük, amíg a répa megpuhul. A tűzről levéve botmixerrel selymesre pürésítjük. A citrom levével, a barna cukorral, sóval ízesítjük.

A tejfölt elkeverjük a korianderrel, és tálaláskor a levest ezzel díszítjük. Kínájuk zöldséges tócsnival, receptjét lásd az előző oldalon!

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 40 perc múlva