Fordított kivitorta
2025-11-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 8 szelethez:

-6 szem kivi

-4 tojás

-9 dkg cukor

-3 dkg cukrozatlan kakaópor

-10 dkg liszt

-5 dkg világos barnacukor

-10 dkg túró

Elkészítés:

A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk és alaposan beszórunk barna cukorral egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A kivit meghámozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és a forma alját szorosan kirakjuk a gyümölcsszeletekkel.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. A kivire morzsoljuk a túrót, ráöntjük a tésztát. A sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Sütés után 3-4 percet pihentetjük.

Nagyobb lapos tálra óvatos kifordítjuk a süteményt, hogy a tetején látszódjanak a kiviszeletek. Ízlés szerint ét- vagy fehércsokoládét csurgathatunk a tetejére tálaláskor.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva