Fordított kivitorta
Hozzávalók 8 szelethez:
-6 szem kivi
-4 tojás
-9 dkg cukor
-3 dkg cukrozatlan kakaópor
-10 dkg liszt
-5 dkg világos barnacukor
-10 dkg túró
Elkészítés:
A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk és alaposan beszórunk barna cukorral egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A kivit meghámozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és a forma alját szorosan kirakjuk a gyümölcsszeletekkel.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. A kivire morzsoljuk a túrót, ráöntjük a tésztát. A sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Sütés után 3-4 percet pihentetjük.
Nagyobb lapos tálra óvatos kifordítjuk a süteményt, hogy a tetején látszódjanak a kiviszeletek. Ízlés szerint ét- vagy fehércsokoládét csurgathatunk a tetejére tálaláskor.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
