Fasírtgolyók lencsével
Hozzávalók 4 személyre
A lencséhez:
-25 dkg vöröslencse
-1 csokor koriander
-1 csokor újhagyma
-1 pritaminpaprika
-2 ek. olívaolaj
-2 ek. balzsamecet
A fasírthoz:
-40 dkg darálthús
-1 tojás
-1 tk. római kömény
-1-2 csipet őrölt chili
-4 ek. olaj
Elkészítés:
A vöröslencsét kétszer annyi sós vízben megfőzzük (kb. 10 perc), ne hagyjuk túlfőni, mert akkor szétesik. Közben az újhagymát, a koriandert felaprítjuk. A pritaminpaprikát megmossuk, húsát kis kockákra daraboljuk.
A lencsét leszűrjük, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, hozzáadjuk az újhagymát, a koriandert, a paprikát.
A fasírtgolyókhoz a hozzávalókat összedolgozzuk, ízlés szerint fűszerezzük. A masszából diónyi golyókat formázunk, az olajon, serpenyőben megsütjük. A langyos lencsével tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva