Fasírtgolyók lencsével
2024-04-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A lencséhez:

-25 dkg vöröslencse

-1 csokor koriander

-1 csokor újhagyma

-1 pritaminpaprika

-2 ek. olívaolaj

-2 ek. balzsamecet

A fasírthoz:

-40 dkg darálthús

-1 tojás

-1 tk. római kömény

-1-2 csipet őrölt chili

-4 ek. olaj

Elkészítés:

A vöröslencsét kétszer annyi sós vízben megfőzzük (kb. 10 perc), ne hagyjuk túlfőni, mert akkor szétesik. Közben az újhagymát, a koriandert felaprítjuk. A pritaminpaprikát megmossuk, húsát kis kockákra daraboljuk.

A lencsét leszűrjük, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, hozzáadjuk az újhagymát, a koriandert, a paprikát.

A fasírtgolyókhoz a hozzávalókat összedolgozzuk, ízlés szerint fűszerezzük. A masszából diónyi golyókat formázunk, az olajon, serpenyőben megsütjük. A langyos lencsével tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva