Farmerkisokos – ismerd meg a farmerszabásokat!
2020-04-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Míg évtizedekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy egy irodába farmerban jelenjük meg, addig manapság ez már teljesen megszokott és elfogadott. Ez talán annak is köszönhető, hogy annyi különböző típust lehet már kapni, hogy minden alkalomhoz könnyedén megtaláljuk a tökéletesen passzolót. Ennek azonban van egy hátránya, hiszen sok esetben már ki sem igazodunk a sok típus közt. Ha ezzel Te is így vagy, akkor ennek a kis farmer-lexikonnak biztosan örülni fogsz.

Regular fit

A regular fit az egyik legklasszikusabb modell, melyen belül továbbá két típust különböztetünk meg: a magas és az alacsony derekút. Utóbbinak jelenleg nincs nagy rajongótábora, ugyanis az elmúlt pár évben a magas derék hódít. Ennél a típusnál továbbá a lábszár hossza is változó, hiszen nyaranta előtérbe kerülnek azok a típusok, melyeknél kilátszik a bokacsontunk. Ezeket hívják cropped jeansnek.

Bootcut fit

Ennél a típusnál a térdtől lefelé enyhén szélesedik a farmer szára. Alapvetően ennek hátterében az áll, hogy a nadrág szárát könnyedén rá lehessen húzni a csizmára, további plusz pont, hogy ennek a szabásnak köszönhetően vékony hosszú lábakat varázsol. A bootcut farmereknek alacsonyan van a derekuk, a combon pedig feszülnek.

Comfort fit

A comfort fit típust relaxed cutként is ismerhetjük. Ez a fazonú farmer egyáltalán nem feszül, még a fenéken sem, így rettentő kényelmes, továbbá laza megjelenést kölcsönöz a viselőjének. A szár hossza teljesen változó: egyes fazonok a földig érnek, míg mások a vádli közepéig.

 
Slim fit

A skinny farmerek tartoznak ebbe a csoportba. Ez egy nagyon feszes, szűk fazon, így nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja a testalkatához tökéletesen passzoló darabot. Ebből a típusból léteznek már olyan nadrágok, melyek a nagy farzsebnek köszönhetően optikailag formásabbá teszik a feneket, míg a kicsi farzsebbel az ellenkezőjét tudjuk elérni. Ezeknek a farmereknek magas az elasztán tartalmuk, annak érdekében, hogy minél jobban nyúljanak. Bátran kijelenthetjük, hogy idén sincs trendibb darab a magas derekú skinny farmernél.

 

Loose fit

Ez a fazon a regular és a comfort között helyezkedik el, ugyanis nem annyira bő, ennek ellenére hasonlóan lezser. Ez a típus magas derekú változatban is kapható, a szára pedig akár olyan hosszú is lehet, hogy fel lehet hajtani. Ha annyira hajtjuk fel a nadrág szárát, hogy kilátszódjon a bokacsontunk, akkor rendkívüli módon kedvezünk az alakunknak.

Boyfriend fit

A boyfriend típusú farmerek hasonlóan vannak szabva, mint a férfinadrágok, így ugyanolyan lezserek. Ennek a fazonnak bő a szára, és nagyon mélyen kell hordani. A koptatott, elhasznált stílus ennél a típusnál nagyon gyakori, továbbá a gombos slicc is elengedhetetlen eleme.

Forrás: Activebeauty