Ezzel a csodamódszerrel bármilyen felületről eltüntetheted a matricákat!
2023-02-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Kevés bosszantóbb dolog van annál, amikor már a feketemágia bevetését fontolgatod, csak sikerüljön leszedni a címkét, matricát az újonnan vásárolt háztartási cikkekről vagy dekorációs elemekről. A matrica persze maga is lehet dekoráció, például a mobilodon vagy a laptopodon – ugyanakkor az eltávolítása sosem lehetetlen, bármilyen reménytelennek tűnik is.

Mutatjuk, melyik felület esetén hogyan járj el a tökéletes eredmény érdekében.

 

Fa és műanyag felületek

Egy régi bank- vagy ajándékkártya lesz a tökéletes választás: a széleivel a matricák összes maradványát lekapargathatod a fa és műanyag felületekről, és nem kell attól félned, hogy megkarcolod.

Üvegfelületeken azonban ne alkalmazd ezt a módszert, mert könnyen szépséghibákat ejthetsz rajta!

Hőálló felületek

Ha nem kell attól félned, hogy ezzel kárt teszel a felületben, amiről el akarod távolítani a matricát, melegítsd fel a maradványokat egy hajszárító segítségével! A hőmérsékletváltozás fellazítja a felülethez tapadt ragacsos masszát, így könnyebben lejön.

Üvegfelületek

Tégy a matrica maradványaira egy forró vízbe áztatott rongyot vagy papírtörlőt, és hagyd rajta néhány percig, majd egy törlőruhával szedd le a fellazult masszát. Ha szükségesnek érzed, vegyszert is alkalmazhatsz.

Alkohol vagy ecet

Ha ezek nem segítettek, az izopropil alkohol, illetve az ecet szinte az összes felületen biztonsággal használható: csepegtesd egy papírtörlőre, és alaposan töröld át vele a martricamaradványokat. Pár perc elteltével könnyedén eltávolíthatod majd őket.

És az örök csodaszer: WD-40

Ha pedig még ez sem oldotta meg a problémádat, jöhet a WD-40. Ez a csodaszer nem csak akkor hatásos, ha az ajtód nyikorgását kell megszüntetni, a matricák eltávolításához is használható: fújj belőle egy keveset a ragasztóra, és néhány perc elteltével töröld le a felületet a massza eltávolításához.