Ezzel a 6 szinglivel találkozhatsz, ha 40 fölött randizol
2020-12-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Mire számíthatsz, ha 40 fölött újra a társkeresés világában találod magad? Arra, hogy minden kicsit más lett. Nemcsak Te lettél pár évvel idősebb azóta, mióta legutoljára randiról randira jártál. A korosztályod többi tagja is más életet él már, mint azelőtt. Ráadásul az online társkereső oldalak, és a közösségi média térnyerése új típusú szereplők felbukkanását is magával hozta, akik összekeveredtek a korábban megszokott karakterekkel.

De hogyan igazodhatsz ki ebben a modern világban? Segítünk! Az alábbi összeállításban bemutatjuk, hogy kik az új szereplők és mit várhatsz tőlük.

1. Az elváltak

Válás után kétféleképpen viselkedhetnek az emberek. Egyik részük örül, hogy kiszabadult, végre maga mögött tudhatja a rossz házasságát, és alig várja, hogy leszervezhesse az első randiját. Másik részüknek viszont úgy kell erővel rávennie magát újra az ismerkedésre. De hiába az előbbiek nagy lelkesedése, nem számíthatsz tőlük komoly elköteleződésre, legalábbis rövid távon. Egyelőre inkább csak élvezni szeretnék az életet, és annyit szórakozni, amennyit csak lehet. Sajnos a másik csoporttal sem lesz egyszerűbb a dolgod, hiszen ők azok, akik nem saját elhatározásukból szakítottak. Általában rosszkedvűek, egyesek depressziósak, és ezt persze nem tudják sokáig eltitkolni. Valószínűleg bizalmatlanná is tette őket ez a helyzet, mert nem szeretnének egy újabb csalódást. Ugyanakkor, ha csak egy kis esélyét is látod ennek a kapcsolatnak, akkor rájuk megéri várni, legalábbis addig, míg le tudják zárni a múltat. De persze nem örökké!

Ezt is olvasd el! - Mit mondj a randi partnerednek, amikor bevallja, hogy elvált?

2. Kényszeres randizók

Ők azok, akik szintje megszállottjai a társkeresésnek. Minden formában jelen vannak a randizás világában, legyen az online párkereső oldal, vagy vakrandi rendezvények. De általában egyetlen találkán túl senkivel nem jutnak, így ne is várd tőlük, hogy elhívjanak egy második alkalomra. Ha épp semmi komolyat és tartósat nem keresel, akkor egy szórakoztató estére ideális partnerek.

3. Az elköteleződést tagadók

A szinglik ezen típusának képviselőit egyetlen dolog érdekli, és az sajnos nem Te vagy. Ha megkérdezed tőle, hogy miért nem szeretne egy igazi párkapcsolatot, akkor hosszasan sorolni fogja Neked azokat az okokat és kifogásokat, amelyek visszatartják ettől. Lehet az szakmai, családi, vagy bármi egyéb indok, elhatározásukban megingathatatlanok. Miért is vesztegetnéd az idődet egy ilyen partnerre, hiszen számára talán nem is igazán létezel. Legalábbis egyáltalán nem érdekli, hogy a kapcsolatotok miként ér majd véget.

4. Az örökké csak levelezők

Mindig izgalmas dolog egy új partnertől levelet vagy üzenet kapni, hiszen sok szerelem így kezdődik. Akárhányszor meghallod a mobilod jelzését, megdobban a szíved, mert biztosan ő írt Neked. De sajnos ez az időszak nem tarthat örökké. Egy kapcsolat fejlődéséhez ennél jóval többre van szükség. Ha viszont köztetek a kommunikáció megreked ezen a szinten, akkor sok jóra nem számíthatsz. Kérd meg, hogy beszéljetek telefonon, vagy találkozzatok. Amennyiben visszautasítja az ajánlatodat, akkor semmiképpen sem valószínű, hogy ő egy igazi párkapcsolatot szeretne.

5. Az özvegy szülők

Az özvegyek fantasztikus randi partnerek lehetnek, hiszen voltak már házasok, és korábban valószínűleg boldog életük volt az egykori párjukkal. A legtöbbjük hosszasan meggyászolja a veszteségét, mielőtt ismét randizni kezdene. Gyakran azonban már gyerekeik is vannak, és ezek a gyerekek már lehetnek tinédzser korúak is. Ez megnehezítheti egy új párkapcsolat kialakulását, hiszen egy szülő élete sokban különbözik a gyermektelen párkeresőkétől. Nyilván senki nem helyettesítheti az elvesztett anyát vagy apát, és a gyerekek sokszor elzárkóznak egy új jövevény elől. Természetesen sok esetben türelemmel és empátiával a helyzet javítható, és akár baráti viszony is kialakítható.

7. A „mindenáron megtalálom a párom” típusúak

Ők azok, akik listát írnak arról, hogy mit várnak el a leendő párjuktól, kidolgoznak minden forgatókönyvet, és a leendő házastársukat keresik. Ne játszadozz egy ilyen ember szívével. Ők tényleg komolyan gondolják, és megtesznek minden lépést ahhoz, hogy végre rátaláljanak a szerelemre, amely mellett aztán ki is tartanak akár életük végéig. Ők azok, akik mellett Te is boldog lehetsz, ha igazán komoly kapcsolatra vágysz.

Talán változnak a körülmények, az eszközök, vagy az emberek, de a randizás csak akkor szép, ha élvezni tudod, és szórakoztatónak találod. Legyél mindig nyitott és pozitív, figyelj a jelekre, és akkor Te is rátalálsz az igazán hozzád illő társra!

Forrás: Life.hu