Ezt tedd a forrásban lévő vízbe, hogy sokkal finomabb legyen a fehér rizs!
Minden konyha alapételei közé tartozik a rizs, ami nemcsak egészséges köret, de egyszerű még elkészíteni is. Legalábbis sokan így gondolják. Azonban mindig van valami, amit ha hozzáadunk a vízhez, akkor sokkal finomabb lesz tőle a fehér rizs.
Az alapanyag, amiről semmilyen körülmények között ne mondj le, az a kókuszolaj.
Egy kevés kókuszolaj mehet is a forrásban lévő vízbe, még az előtt, hogy hozzáadnak a rizst. Ha pedig elkészült, akkor szűrjük le, majd kihülés után tegyük a hűtőbe 24 órára.
Hogy mégis miért?
Erre a magyarázat egyszerű: ha így főzzük, majd használjuk fel a rizst, akkor a benne lévő keményítő nem változik meg, így nagyon nehezen tudja a szervezet megemészteni és felhasználni, így csak áthalad a tápcsatornán, majd kiürül.