Ezért töröld az exedet a közösségi oldalakon az ismerőseid közül!
2024-06-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az internet előtti időkben sokkal egyszerűbb volt eltűnni valaki látóteréből egy szakítás után. Ha nem dolgoztatok együtt, nem jártál ugyanabba a suliba, vagy nem voltatok közös baráti társaságban, könnyedén elkerülhetted az exedet. Manapság viszont, a közösségi oldalak miatt sokkal nehezebb megszabadulni a volt szerelmed virtuális jelenlététől.

De mindig szükséges törölni az exedet?

Nem feltétlenül. Ha az exed nem használja a közösségi médiát magánéleti tartalmak megosztására, akkor nincs igazán szükség arra, hogy letiltsd őt. Ha ritkán posztol, és azok is többnyire szakmai vagy közéleti jellegűek, nem kell attól tartanod, hogy állandóan az orrod alá dörgöli az új hódításait. Ha pedig még emberileg sincs bajod vele, akár baráti érzelmekkel is viseltethetsz iránta.

Mikor érdemes törölni?

A gond azzal van, ha például a szakítás nagyon fájdalmas volt. Ha az exed valaki más miatt hagyott el, és ennek nyomai állandóan felbukkannak a közösségi hálón, érdemes lehet törölni vagy letiltani őt. Persze, önuralomra is szükség van, ha nem akarod folyamatosan rosszul érezni magad. Ha sok közös ismerősötök van, az exed nyomait még akkor is látni fogod, ha letiltod őt.

Mi a helyzet, ha te szakítottál?

Ha Te szakítottál, vagy közös megegyezéssel döntöttetek a különválás mellett, kevésbé fájdalmas a helyzet. Ekkor könnyebben fogadhatod az új partnerről szóló híreket. Az is kérdés, hogy mennyire számítasz érzéketlennek, ha Te magad osztasz meg képeket az új párodról. Lehet, hogy érdemes megvárni, míg az exed is feldolgozza a szakítást, és csak utána nyilvánossá tenni az új kapcsolatodat.

Töröljük végleg?

Sokan javasolják az exek végleges törlését a közösségi hálóról, de ez nem mindig szükséges. Ha a kapcsolat barátságon alapult, nincs ok arra, hogy teljesen megszakítsd vele a kapcsolatot. Idővel a fájdalom elmúlik, és lehet, hogy örömmel veszed majd, ha értesülsz az életének további alakulásáról.

Mit ne tegyél?

Egy dolog biztos: ne nyomozz az exed után a közösségi hálón. Ne nézegesd az új barátja/barátnője profilját, és ne vesd bele magad a régi fotóinak böngészésébe sem. Ezzel ugyanis csak magadnak ártasz. Ha mégis kísértésbe esel, tűzz ki egy határidőt: szánj néhány hetet a gyászra, de utána lépj tovább.

Ez is érdekelhet! - Újrakezdés egy szakítás után: hogyan lépj tovább?