Ezért nem volt az összes eddigi kapcsolatod időpocsékolás
2023-02-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Amikor kibontakozik egy új szerelem, akkor nagy reményeket fűzünk hozzá. Természetes, hogy azt szeretnénk, hogy a kapcsolat tartson valahová, legyen az házasság, gyerekek vagy bármi más, amire vágysz. Az is érthető, amikor elvárod, hogy annak az embernek, akivel megosztod minden érzésedet, és eltöltöd vele a szabadidődet hozzád hasonló céljai legyenek.

De óriási különbség van aközött, amikor azt írod, hogy „szeretnék valakit találni, akivel megoszthatom a céljaimat” és aközött, hogy „ha nem gondolod komolyan, akkor inkább ne vesztegesd az időmet”. Ez utóbbival azt érzékelteted, hogy a másik embernek hatalma van a Te időd fölött, és képes azt elvesztegetni. Ezzel viszont csupán azt vallod be, hogy ha a kapcsolat végül mégsem lesz működőképes, arról egyedül ő tehet majd, de legalábbis Te őt fogod hibáztatni. Ez azért lássuk be, messze van az igazságtól.

Minden kapcsolatnak célja van.

Ha elfogadod azt a feltételezést, hogy csak az a párkapcsolat értékes, amely örökre szól, akkor azzal elismered, hogy az összes eddigi viszonyod csak időpocsékolás volt. De valójában minden egyes korai ballépésedtől több és jobb lettél. Minden párkapcsolat része a tanulási folyamatnak, mind egy jó élettapasztalat. Talán nem volt jó az időzítés, talán túl sok volt a hátráltató külső körülmény, talán senkinek sem volt a hibája. Néha bosszantó, hogy valakinek nem tetszünk, a szerelem néha nem működik, néha fáj, de sohasem időpocsékolás.

 

Ez is érdekelhet! - Ezért félsz a szerelemtől!

 

Találd meg minden korábbi kapcsolatodban a jót.

Még ha úgy érzed is, hogy abszolút semmit nem tanultál a korábbi kapcsolatodból, akkor is találhatsz egy apró dolgot, amiért hálás lehetsz. Csak gondold végig azt a néhány boldog pillanatot, amit együtt töltöttetek, már azért megérte.

Most nincs más dolgod, mint előkapni egy üres lapot és egy tollat, és írj listát arról a sok tapasztalatról, jó vagy rossz dologról, amit a korábbi kapcsolataidtól kaptál, és amelyek segítettek olyan emberré válnod, aki most vagy.