Ezért ne tegyél soha fogkrémet a pattanásodra!
2021-11-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Természetesen mindegyikünk imádja az otthoni szépségápolási trükköket, de nem feltétlenül teszünk jót velük a testünknek. Sosem tudhatjuk, hogy a szekrényben lapuló dolgok közül egyszer csak mit tudunk majd újra felhasználni valamire. Ezenfelül a saját kézzel készített ápolókkal képesek vagyunk pénzt spórolni, ami hosszú távon kifizetődőnek tűnhet. Ennek ellenére a bőrünk lehet nem lesz majd ennyire hálás nekünk.

Egyes otthon készített termékek eltömítik a pórusainkat, begyulladhat tőlük a bőrünk és fokozzák a pirosságot. Összességében mondhatjuk, hogy a szépségápolási DIY a bőrápolás rémálma. Most eláruljuk ezeknek a hirdetett trükköknek a hibáit, amik tönkretehetik a bőrödet.

Az egyik legnagyobb tévhit, amit mindenki elkövet, hogy fogkrémet rak a pattanásra. Ez egy városi legenda, amit általában az iskolában hallunk először. Legtöbben azt gondolják, hogy a fogkrém majd egy éjszaka alatt képes lesz eltüntetni az arcukon kijött csúnya pattanást.

Ez a trükk viszont inkább csak roncsolni képes, minthogy bármin is segítene. Azt hinnénk, hogy majd leszárítja a pattanást, de ehelyett irritációt okoz és a bőr pirosságát fokozza. A legtöbb fogkrém tartalmaz triklozánt, ami antibakteriális és így csillapítja a pattanáson lévő baktériumok hatását. Viszont a legtöbb alapanyag, mint például a szódabikarbóna, az alkohol vagy éppen a hidrogén peroxid, nem tesz jót az arcbőrnek. Sőt csak még több probléma fog jelentkezni a bőrödön fogkrém rákenése után.

 

Fogkrém használata helyett a bőrgyógyász által ajánlott krémeket javasoljuk, ami ténylegesen jót fog tenni a bőrödnek. Emellett még számos otthoni trükkről lemondhatunk, ami szintén káros ránk nézve, mint a cukor használata bőrradírként vagy a kókuszolaj alkalmazása testápolóként. Minden esetben jobb döntés egy szakember által javasolt termék használata.

Forrás: Glamour