Ezért ne fuss senki után!
2024-06-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Mindenkivel megesett már, hogy nagyon szerette volna egy másik ember érdeklődését felkelteni, de minél jobban próbálkozott, annál távolabb került a céljától. Ugyanakkor fontos kérdés az, hogy egyáltalán érdemes-e futni valaki után? A válasz egyszerűnek tűnik: természetesen nem, nem érdemes. De azért a szív ügyei sokszor nem ilyen egyszerű fekete-fehérek.

Tegyük fel, hogy végre találkozol valakivel, aki igazán megmozgat, akitől lelkesedsz, miután számos unalmas randin vagy bulin vagy túl. Valaki, akivel úgy érzed, különleges kapcsolat lehetne köztetek. Ilyenkor természetes, hogy nem akarod futni hagyni, hanem szeretnéd, ha ő is ugyanúgy érezne irántad. Azonban, bármennyire is próbálkozol, lehet, hogy a másik fél nem lelkesedik ugyanúgy.

Léteznek persze technikák, hogy felkeltsd az érdeklődést valakiben, aki kezdetben nem mutat túl nagy lelkesedést. De nem mindenki van megáldva ilyen képességekkel, vagy ha már most is magabiztos és sikeres vagy a társkeresésben, valószínűleg nem szorulsz tanácsokra.

Ha viszont nem vagy a csábítás mestere, és nem szeretsz olyan szekér után futni, ami nem vesz fel, akkor a legrosszabb, amit tehetsz, hogy mégis próbálkozol. Persze ez gyakran ösztönös: elküldesz még egy üzenetet, írásban újra próbálkozol, vagy ismeretlen számról hívod fel az illetőt, remélve, hogy csak a telefonja romlott el.

Pedig az igazság az, hogy ha valaki nem jelentkezik 24 órán belül egy randi után, akkor nem igazán érdekli a folytatás. Bár az időérzéked torzulhat, ha nagyon vágysz valakire, hiszen minden perc kommunikáció nélkül kínzó, miközben a másik számára az idő normálisan telik.

Az aranyszabály tehát: ne fuss senki után. Olyan emberrel kezdj, aki legalább annyira lelkes irántad, mint te iránta. Vagy legalábbis nem egyértelműen elutasító, válaszol az üzeneteidre, kommunikál veled, és találkozni is akar. Nem kell, hogy azonnal ugyanolyan lelkes legyen, de legyen kölcsönös érdeklődés.

Néha persze nehéz felismerni az érdeklődést, különösen zárkózott embereknél. Azok, akik folyamatosan sziporkáznak, könnyebben találnak partnert, de nem biztos, hogy ők a legalkalmasabbak hosszú távú kapcsolatra.

Az, hogy futunk valaki után, gyakran bizonytalanságból fakad. Még a magabiztos emberek is meginoghatnak, ha nagy a tét. De ha már minden lekoptató módszert kipróbáltak rajtunk, és még mindig reménykedünk, akkor bennünk van a hiba.

Ha senki iránt nem tudunk lelkesedni, az valószínűleg bennünk rejlő blokk miatt van, ami akadályozza a kötődéstől való félelmet. Ha viszont mi nem keltünk senkiben lelkesedést, az önbizalomhiányból fakadhat. Ebben az esetben is önmagunkon kell dolgoznunk.

A sikeres társkeresés kulcsa, hogy tudjunk lelkesedni, értékelnünk kell az embereket és ne pazaroljuk az időnket olyanokra, akik nem mutatnak érdeklődést. Ez a felismerés sokszor a saját hibáinkból és tapasztalatainkból születik meg.

 

Ez is érdekelhet! - Hogyan felejts el valakit, aki nem elég jó számodra?