Ezért jobb, ha szulfátmentes sampont használsz!
2021-05-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Napjainkban szerencsére elmondható, hogy egyre jobban ügyelünk arra, hogy a boltok polcairól ne csak leemeljük az első szembejövő terméket, amire szükségünk van, hanem gondosan el is olvassuk a különböző szépségápolási termékek címkéjén az összetevőket és a feltüntetett jelzéseket, amiknek a jelentésével is tisztában vagyunk.

 

Az egyik ilyen fontos szempont, amire érdemes figyelni, hogy kedvenc samponunk lehetőleg szulfátmentes legyen.

De hogy miért?

Sok más vegyi anyaghoz hasonlóan ma már a szulfátokat is feketelistás összetevőknek tekintik a szépségiparban. A szulfátokat tartalmazó hajápolási termékek régebben azért voltak roppant népszerűek, mert a szokásos, nap mint nap használt samponok gyakori összetevőjeként finoman habosítja a sampont és gyönyörűen tisztítja a hajat.

Ha te is rajongtál olyan hajformázó termékekért, mint a hajlakk, a hajzselé vagy a száraz sampon, akkor a szulfátos sampon segíthette az adott termék felhalmozódásának kiküszöbölését a fejbőrön.

 

Hol merül fel viszont a probléma?

A szulfátos samponok nedvességet vonhatnak el a fejbőrből és a hajszálakról, ami különösen a festett vagy színezett hajúak számára okozhat kellemetlenségeket. A szulfátok ugyanis képesek eltávolítani a mesterséges pigmenteket a hajszálakról, ezáltal pedig a haj nemcsak színét, hanem életerejét is elvesztheti. Ha tehát te is fested a hajad, mindenképpen, de ha tudatos vásárló vagy, akkor is nézd meg a kedvenc samponod összetevőit, és ha esetleg szulfátos, minél előbb cseréld egy szulfátmentes alternatívára.

Forrás: Glamouronline