Ezeket a lépéseket ne hagyd ki, ha online rendelnél menyasszonyi ruhát!
2021-01-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A menyasszonyi ruha kiválasztása általában egy hónapokig tartó procedúra, ami nem véletlen, hiszen a legtöbb menyasszonynak fontos, hogy a nagy napon a tökéletes ruhát viselje. Azt viszont nem is olyan egyszerű megtalálni.

A legjobb barátnők, családtagok is gyakran elkísérik a menyasszonyt a szalonba, ahol több alkalmat szánnak a konzultálásra, a ruha kiválasztására, majd az igazításra is. Egyrészt ez a felállás a járvány ideje alatt nem kivitelezhető, másrészt vannak olyan menyasszonyok, akik egészen egyszerűen nem erre vágynak.

Sem arra, hogy egy idegennel kelljen átbeszélni, milyen ruhára vágynak, sem arra, hogy mindenki bele akarjon szólni, mi áll nekik jól és mi lenne a legideálisabb. Ha te is közéjük tartozol, akkor valószínűleg megfordult már a fejedben, hogy online válassz esküvői ruhát.

Elárulunk néhány tippet, hogy könnyebb dolgod legyen!

1. Készíts ˝Mood Board˝-ot

A Pinterest és az Instagram a barátod. Keress rá olyan témákra, olyan elemekre, melyeket szeretnél megjeleníteni az esküvőn. Akár a dekorációval kapcsolatban is, hiszen rengeteg fotót találhatsz a hozzá illő esküvői ruhákról. Mentsd el azokat, amik a legjobban tetszenek. Szelektálj addig, amíg teljesen egyértelműen látni fogod, hogy mi az, amit keresel!2. Anyag

Ha a stílust kiválasztottad, vesd bele magad az anyagok világába. Fontos, hogy lásd, mi a különbség az egyes anyagok között, hogyan viselkednek, hogyan illeszkednek a hozzád hasonló testalkatú modellekre. Olvass utána különböző fórumokon, hogy kinek, mi a véleménye, személyes tapasztalata és az alapján szűkítsd a kört anyagok tekintetében.

3. Ütemezz és számolj!

Ha személyre szabott ruhát készíttetnél, online megrendelés esetén is számítanod kell rá, hogy talán 6-8 hónapot is várnod kell rá. Ezért érdemes időben gondolkodnod. Ez a költségekre is igaz. Ne csak a ruha árát kalkuláld be, hanem a kiegészítők árát és az esetleges szállítási költséget is.4. Ellenőrizd a forrást!

Soha ne rendelj olyan helyről, amiről nem tudod, hogy pontosan kik, hol, hogyan készítik a ruhádat. Mindig alaposan olvass utána a cégnek, hiszen ha hónapokig vársz a ruhádra és végül kiderül, hogy egyáltalán nem azt kaptad, amit szerettél volna, az szörnyű. Viszont nem kell előre pánikolnod, rengeteg megbízható hely létezik.

5. Mérés!

A legprofibb szalonok online rendelés esetén a ruha készítése során több alkalommal is bekérik a méreteidet, hogy minden tökéletesen illeszkedjen. Gyakran küldenek számodra mérőszalagot, diagramot, hogy a mérés biztosan megbízható legyen. Mindig pontosan mérd le magad. A csípőd, a derekad, a mellbőséged, magasságod. Ha idő közben a méreteid változnak, mindenképp értesítsd a céget. Vedd figyelembe azt is, hogy milyen cipőt választasz majd a ruhához, illetve azt, hogy melltartóval, vagy anélkül szeretnéd viselni a ruhádat.

Forrás: Glamouronline