Ezeken az egészségtelen étkezési szokásokon változtass!
2021-07-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Vannak olyan mindennapi szokások, amikről nem is gondolnánk, azonban nagyon egészségtelenek. Kevés odafigyeléssel könnyen változtathatunk rajtuk, mutatjuk hogyan!

Kevés víz fogyasztása

A nap folyamán fontos, hogy hidratáltak maradjunk, ezzel a hangulatunkat, az energiaszintünket és a koncentrációnkat is fenn tudjuk tartani. Ezek mellett a kiegyensúlyozott folyadékpótlásnak a bőr, az izmok és az ízületek karbantartásában is szerepe van. Ahhoz, hogy a napi szükséges mennyiséget el tudjuk fogyasztani, mindig legyen a közelünkben egy pohár víz, amiből rendszeresen kortyolunk.

Túl sok só

A túl sok só fogyasztása káros hatással lehet szervezetünkre, ezért kerüljük el a nagyon sós ételeket, mint a chipsek, sült krumpli vagy a kész ételek. Próbáljunk leszokni az otthon készített fogások utósózásáról, főleg arról, ha kóstolás nélkül megsózunk mindent.

Késő esti vacsora

Jobb alváshoz és a hízás elkerüléséhez vezethet, ha a vacsoránkat korábban fogyasztjuk el, minimum 2 órával lefekvés előtt. A késő esti nassolás emésztési zavarokat okozhat, ami megnehezíti az alvást.

Tervezetlen étkezések

Éhesen megtervezni az ebédet nem a legjobb ötlet, ezért érdemes akár egy hétre előre kitalálni mikor, mit fogunk enni, és ehhez mérten vásároljunk be. Így elkerülhetjük a hirtelen éhségből fakadó rossz döntéseket, amikor gyorsan elérhető, egészségtelen ételeket fogyasztunk.

Képernyő előtt enni

Hajlamosak vagyunk munka közben az íróasztalnál enni, hogy időt tudjunk spórolni. Azonban az ilyen fajta étkezéssel inkább csak ártunk magunknak, mivel a kapkodva evés árt az emésztésnek, illetve a kevés mozgás elhízáshoz is vezethet.

Forrás: Blikk.hu