Ez lesz Meghan és Harry gyermekének neve
2019-03-16  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Hamarosan megszületik Meghan Markle és Harry herceg első gyermeke. Sok rajongót foglalkoztat, hogy vajon mi lesz a kicsi vezetékneve. Egyelőre biztosat nem lehet tudni, de van néhány hagyomány, amiből elméleteket lehet gyártani…Van egyáltalán vezetékneve a királyi családnak?

A hivatalos honlapjuk szerint a royal ház nevéről, vagy a vezetéknevük alapján lehet ismerni a királyi család tagjait, de a kettő nem mindig ugyanaz. Gyakran egyáltalán nem használnak családnevet. Annak ellenére, hogy van vezetéknevük, az, aki megkapja az Őfelsége címet, nem kötelező, hogy használja is azt - írja a Cosmopolitan.Mi a családnevük?

1917-ben V. György kitalált egy vezetéknevet a royal családnak, azzal, hogy kinevezte magát, és Viktória királynő minden férfi leszármazottját Windsornak.

Akkor ez lesz a royal gyerekek neve is?

Elméletileg kell, hogy legyen vezetéknevük, de ez nem biztos. Vilmos és Harry herceg is különböző vezetékneveket használt: amikor suliba jártak, a Wales szót tették a keresztnevük után, mivel az apjuk, Károly Wales hercege. Mikor György elkezdte az iskolát, Vilmos és Katalin ezt a mintát követte, és George Cambridge néven íratták be.

Ha Meghan és Harry ugyanezt az elvet alkalmazza, akkor a gyermekük vezetékneve Sussex lesz. Ezt a palota még nem erősítette meg, de tudjuk, hogy Meghan szereti megszegni a királyi család szabályait.Forrás: Blikk