Ez a világ 10 legmenőbb divatmárkája most
2018-07-28  /  Szerző:   /   Rúzs A Lyst Index minden évben kiadja a legmenőbb divatmárkák listáját, és míg talán ez az egyik legfontosabb lista a divatvilágban, addig nem hunyhatunk szemet afelett, hogy ennek a rangsornak az alakulásához rendkívül sokat hozzátesznek az influenszerek, azaz az a hatalmas követőtáborral, nagy népszerűséggel rendelkező hírességek.

A Fendi például nagy mértékben a Kardashian-Jenner rajongásnak köszönheti, hogy a 17. helyről ebben a negyedévben felkúszott hirtelen a 8. helyre.Kim Kardashian, Kris Jenner és North West Fendi kampánya biztosan rásegített a sikerre, ahogy Kylie Jenner 111 milliós követőtábora is garantáltan rácuppant az olasz divatmárkára, minekutána a fiatal sztár párhónapos kisbabáját is Fendi logókkal borított babakocsiban tolta.És akkor ne felejtsük el azt sem, amikor Kim Kardashian idén februárban a Karl Lagerfeld által vezetett márka harisnyájában, topjában és bundájában pózolt az Odda magazinnak, így nem csoda, hogy azok a bizonyos egymásba kapcsolódó F betűk voltak a tavasz egyik legimádottabb logói.A Lyst Index egy negyedévente kiadott rangsor, melyet a globális divatkereső Lyst állít össze a Google és a Lyst oldalán történt keresések, az online shopping viselkedések, a különböző kívánságlistákra való mentések, vásárlások alapján, amit több mint 5 millió vásárló választ ki egy hónapban 12 ezer márka kínálatából szerte a világon.

Egy másik érdekesség, hogy az olasz divatházak most rendkívül népszerűek, a top 10-ből 5 helyet is olasz márka foglal el, a Versace például a 21. helyről kúszott fel a 7-re mindössze néhány hónap különbséggel. Ezt az ugrást minden bizonnyal a májusi Met gála katolicizmus témája hozta meg a márkának, melynek Donatella Versace volt az egyik házigazdája.A Guccinak is igencsak jó negyedéve volt, átvette a Balenciagától a hőn áhított első helyet, ami így a 3. helyre esett vissza. A Lyst kiad egy legmenőbb termékek listát is, és itt is a Gucci vezeti a sort, a GG logóval fémjelzett öv olyan hírességeknek köszönhetően, mint Kendall Jenner vagy Alexa Chung, nem beszélve a számtalan Instagram-sztárról, az első helyen szerepel.A Fila Disruptor sportcipők a második helyen végeztek, a Prada nejlon és bőr övtáskája pedig a 4. helyre került, míg a Balenciaga sokat vitatott platformos Crocs szandálja a 10. helyen végzett. Miután júniusban megérkezett belőlük a második adag, azt is ugyanúgy pillanatok alatt elkapkodták a vásárlók, számunkra továbbra is érthetetlen módon.A Prada és a Nike (a top sportmárka) szintén szerepel a 10-es listán, a Givenchy pedig két hellyel fentebb lépett a 4. pozícióra minden bizonnyal Sussex hercegnéjének menyasszonyi ruhaválasztása miatt, amit Clare Waight-Keller tervezett Meghan Markle számára a nagy napra. A Valentino, a Yeezy, a Moncler és a Stone Island a korábbi listához képest mind kiesett.Íme a végleges rangsor:

1. Gucci (elözőleg 2)
2. Off-White (4)
3. Balenciaga (1)
4. Givenchy (6)
5. Dolce & Gabbana (8)
6. Vetements (3)
7. Versace (21)
8. Fendi (17)
9. Nike (20)
10. Prada (11)


Forrás: Glamouronline
Hasonló bejegyzések