Erre figyelj, ha elváltként egy olyan partnerrel randizol, aki még sohasem volt házas!
2020-10-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Amikor kimondtad a „boldogító igent” bizonyára nem gondoltál arra, hogy egyszer újra a társkeresők táborát gyarapítod majd. Az élet azonban kiszámíthatatlan, a szerelem nem különben. Bármennyire is fájdalmas egy válás, attól még nem dughatod homokba a fejed, és nem zárkózhatsz be örökre a négy fal közé. Számtalan elvált ember keresi új párját, így talán Te is közülük találsz majd új párt magad mellé, de az még inkább valószínűbb, hogy egy olyan randi partnerrel hoz össze a sors, aki még sosem volt házas.

Mire kell figyelned ilyen helyzetben?

1. Csak azért, mert nincs hozzád hasonló tapasztalata, még ne zárd ki őt a jelöltek közül.

Az elején még talán jó ötletnek tűnhet egy másik elvált partnerrel randizni, hiszen mindketten átmentetek ezen az úton, és sok közös pont lehet köztetek, de aztán gondolj bele, hogy milyen lenne az első találkozás. Valószínűleg csak az elhibázott házasságotokról és a sérelmeitekről beszélgetnétek, míg egymásról nem tudnátok meg semmit. Egy válás megváltoztatja az embert, de nem kell, hogy meghatározza a jövődet. Ha szükséges hagyj időt magadnak a lezárásra, és csak azután lépj be újra a társkeresés világába.

2. Lassan haladj.

Aki még nem volt házas, valószínűleg nem olvasta az összes párkapcsolati kézikönyvet, és nem ismerheti a saját szerelemnyelvét, de a Tiédet sem. Idő kell ahhoz, hogy két ember között kialakuljon egy kötődés, és kellően biztonságban érezhessétek magatokat a másik előtt. Ezért az első találkán nem kell mindent elmesélned az életedről, kezdd távolról, majd lassan haladj egyre intimebb témák felé.

3. Készülj fel egy tanulási folyamatra!

Amíg házas voltál, addig a világ nem állt meg a fejlődésben, így a társkeresés is sokat változhatott azóta, hogy legutoljára aktívan űzted. Egy olyan partner, aki még nem volt házas, nálad sokkal jobban fogja ismerni a jelenlegi körülményeket, és talán más elvárásai lesznek, mint amelyekre Te számítasz. Ráadásul belefuthatsz az utóbbi évek egyik-másik negatív randi trendjébe is (pl. ghosting, vagy breadcrumbing), amiről korábban még nem is hallottál.

Ezt is olvasd el! - Veszélyes randi trendek: Csak dróton rángat, mint egy játékbábut - Breadcrumbing

4. Készülj fel arra is, hogy neki is tanulni kell még!

Neked már volt házastársad, tehát tudod, hogy milyennek kell lennie, és hogyan is néz ki egy házasság a gyakorlatban. Előfordulhat, hogy az új partnerednek ezzel szemben még egyetlen komolyabb kapcsolata sem volt, ezért fogalma sincs arról, hogyan kell csinálni. Ilyen esetekben Neked kell őt bevezetned ebbe a világba, sok türelemmel és szeretettel.

5. Készülj fel rá, hogy olyan dolgokat akar majd, amelyekre nem érzed magad nyitottnak!

Könnyen előfordulhat, hogy aki még nem volt házas, ragaszkodni fog a kapcsolat hagyományos formájához, azaz házasságot és gyerekeket akar. Neked lehet, hogy már vannak saját gyerekeid, és nem szeretnél többet vállalni. Ezért is kell már az elején nyílt lapokkal játszanod, mert a kapcsolat szorosabbá válásával egyre nehezebb lesz megoldani egy ilyen konfliktus helyzetet.

Egy válás után visszatérni a randizás világába nem egyszerű, és talán ijesztő is. De attól még, hogy elsőre nem sikerült, az még nem jelenti azt, hogy ne érdemelnéd meg a szerelmet. Inkább azt sugallja, hogy még egy kicsit több erőfeszítést kell tenned ahhoz, hogy megtaláld az igazit. Akár egy olyan társ személyében, aki korábban sosem volt házas. Ki tudja, lehet ő lesz a kulcs a boldogságodhoz.