„Én csak szerelemre vágyom!”
2021-01-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Hogyan hagyd magad mögött a visszautasítások miatt érzett kiábrándultságot?

Ha társat keresel gyakran érezheted úgy, hogy ez egy véget nem érő folyamat, hiszen egyik randiról mész a másikra, de mégsem jutsz egyről a kettőre. Gondolatban már megfogalmazódik benned, hogy kiszállsz, de aztán mégsem teszed, mert vágysz valakire, aki életed párja lehet.

Amikor egyik kudarc visz a másikhoz, miközben azt látod, hogy lassan az összes korábban szingli barátod már párkapcsolatban él, akkor nem csoda, ha egyre frusztráltabb vagy és kiábrándultabb.

De ekkor sem szabad feladnod, mert valahol Rád is vár valaki. Addig is olvasd el tippjeinket, amelyek segíthetnek, hogy továbbra is pozitív és nyitott maradhass.

 

1. Emlékezz rá, hogy ez nem Rólad szól!

Amikor ismerkedsz, és sokféle emberrel találkozol, akkor nem kedvelhet mindenki, mint ahogyan Neked sem tetszik minden szingli. A sok visszautasítás viszont arra sarkall, hogy önmagadban keresd a hibát, holott nem ott van a gond. Kétségbeesel, és azt gondolod, hogy Téged már soha senki nem fog szeretni. Egy elutasítás viszont 100%-ban arról az emberről szól, aki kimondja. Ő mást keres, de ez nem jelenti azt, hogy Veled baj van, csak nem passzoltok. Ezért soha ne hibáztasd magad, mert hidd el Rád is vár valahol valaki.

2. Tudatosítsd, hogy minden visszautasítás közelebb visz a célodhoz!

Valószínűleg Te is óriási kudarcként éled meg, amikor valaki nemet mond Neked. Ugyanakkor, ha szemléletmódot váltasz, és kicsit távolabbról tekintesz a nagy képre, rájössz, hogy egy visszautasítás voltaképpen szerencsés fordulat. Megvéd ugyanis egy rossz kapcsolattól egy olyan emberrel, aki nem hozzád való. Legközelebb inkább köszönd meg a másik őszinteségét, és lépj tovább.

Ezt is olvasd el! - Egyedül vagy magányosan? – a 6 legnagyobb különbség

3. Ne hagyd, hogy a régi rossz szokások elhatalmasodjanak az életedben!

Ha eddig nem jártál sikerrel a társkeresésben, akkor nagyon valószínű, hogy nem a megfelelő emberekkel próbálkoztál, és talán ezt észre sem vetted. Lehet, hogy öntudatlanul is újra és újra elérhetetlen partnerekkel randiztál, vagy olyanokkal, akik hasonló személyiség problémákkal küzdöttek, és titkon arra vágytál, hogy Te majd megoldod ezeket. Bármi is áll a háttérben, változtatnod kell. Ha sorra veszed a korábbi partnereidet, és megtalálod a közös vonásukat, akkor már nyert ügyed van. Akkor ugyanis tudni fogod, hogy kit kell legközelebb messziről elkerülnöd.

4. Tudd, hogy nem késel le semmit!

Nincs olyan kőbe vésett szabály, hogy egy nőnek hány évesen kell férjhez mennie. Bármennyire is sürget a környezeted, ne hagyd magad. Nem szabad aggódnod azon, hogy kifutsz az időből, mert a szerelem nem verseny. Majd jön, ha jönnie kell.

5. Engedd el, ami fölött nincs kontrolod!

Nem Te vagy a világ ura, ezért rengeteg olyan dolog van, amit nem tudsz befolyásolni. Lehetsz Te csinos, kedves és bájos, ha nem a megfelelő emberrel találkozol, akkor abból nem lesz kapcsolat. Talán papíron működne a dolog, de nem jó az időzítés, a helyszín vagy bármi más. Esetleg a legrosszabbkor felbukkan egy ex, és felborít mindent. Ezeken felül kell emelkedned, és tovább lépned, mert tenni úgyse tehetsz ellene.

6. Tarts szünetet, ha arra van szükséged!

Kiégni nem csak a munkahelyen lehet. Ha folyamatosan randizol, akkor is érezheted, hogy nem bírod tovább. Olyankor ne erőltesd a dolgokat, inkább hagyj időt magadnak. Kicsit foglalkozz a saját lelkeddel, utazz el, vágj bele egy hobbiba, vagy csak egyszerűen érezd jól magad a barátaid társaságában.

7. Ne felejtsd el, hogy egy értékes ember vagy!

Érezted már, hogy nem vagy elég jó egy szerelemhez? Sokan átélték már. Pedig minden ember értékes, és mindenki megérdemli a szeretetet. Senki sem jobb a másiknál, és senki sincsen magányra teremtve. Nem a tökéletes külsőn, nem a pénzen és nem a családi háttéren múlik.

Pont úgy vagy jó, ahogy vagy. Csak legyél türelmes, és várd ki azt, aki értékelni fog. Semmit nem kell rajtad megjavítani, vagy megváltoztatni, inkább maradj nyitott, és pozitív.