Élet a válás után – nőként. Erre a 7 dologra kell felkészülnöd!
2021-03-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az esküvőd napján még úgy gondoltad, hogy az a bizonyos fogadalom örök időkre szól. De az élet változik, történnek dolgok, és a házasság nem mindig úgy alakul, ahogyan előre elterveztük. Bármennyire is fájdalmas egy válás, van az a pont, amikor meg kell tenni, egy boldogabb jövőért.

Akárcsak a házasságok, a válás utáni élet is más minden ember számára. Vannak párok, akik békésen és egymást tisztelve lépnek tovább. Mások viszont elvágnak minden kapcsolatot, mert csak így tudják lezárni a múltat. Nem számít, hogy Te melyik csoportba tartozol, az alábbi dolgokra nem árt felkészülnöd.

1. Rendbe kell hoznod a pénzügyeidet.

Mindegy, hogy volt-e közös családi bankszámlátok, vagy mindketten külön rendelkeztetek a saját bevételeitek felett, és az sem számít, hogy dolgozol-e, vagy a gyerekekkel voltál eddig otthon háztartásbeliként, mindenképpen rendezned kell az anyagiakat. Előfordulhat, hogy a főállású anyaságot el kell hagynod, és munkát kell keresned. Vagy ha eddig dolgoztál, akkor oda kell figyelned arra, hogy a válás ne hasson ki negatívan a munkádra. Esetleg elvállalhatsz felelősségteljesebb pozíciókat és feladatokat is, mert így könnyebben elterelheted a figyelmedet a magánéleti problémáidról.

2. Meg kell tanulnod félretenni a konfliktusokat a gyerekek előtt.

Attól, hogy a volt férjeddel kudarcba fulladt a kapcsolatotok, még ne fordítsd ellene a közös gyerekeiteket. Nekik ugyanis mindkettőtökre szükségük van, egész életükben. Ne felejtsd el, hogy mindent tőletek tanulnak meg, a kommunikációt, a viselkedést és a tiszteletet az embertársaik iránt. Ezért, ha vitára kerül a sor, az soha ne előttük történjen.

3. Meg kell értened, hogy a barátságok is megváltoznak.

A közös barátok ilyen esetekben nehéz helyzetbe kerülnek. Nem akarnak választani, sem beleavatkozni a Ti konfliktusaitokba, az viszont könnyen előfordulhat, hogy egyesek eltávolodnak Tőled. Ne hadakozz, egyszerűen engedd el őket. Keress helyettük új kapcsolatokat, akikkel őszintén megoszthatod a problémáidat, és akik segíthetnek továbblépni.

4. Készülj fel a család kérdéseire.

Sajnos a család nem fog kímélni, mindenki kíváncsi lesz a legapróbb részletekre is. Mindenki segíteni szeretne, de gyakran inkább csak a sajnálatukat fogod érezni. Ha egy családi összejövetelen a kérdések kereszttüzében találod magad, akkor kérj időt. Csak, amikor már igazán készen állsz rá, akkor állj elő az érzéseiddel és a mondanivalóddal a családtagjaid előtt.

Ezt is olvasd el! - 5 félelem válás után, amely visszatart egy újabb kapcsolattól

5. Magányos leszel.

Egy válás után valószínűleg nem az lesz az első dolgod, hogy nekiállj új párt keresni. Az egyedül eltöltött idő nehéz lesz, könnyen és sokszor rád törhet a magány, de ilyenkor mindig jusson eszedbe, hogy ez volt a legjobb döntés, amit hozhattál.

6. Senkinek ne engedd, hogy próbáljon meggyőzni az ellenkezőjéről.

Még ha közös gyerekeitek is vannak az exférjeddel, az sem jelenti azt, hogy ki kellett volna tartanod mellette mindenáron. Bármennyire is szüksége van egy gyereknek a nyugodt és biztonságos családi környezetre, ezt egy konfliktusokkal és vitákkal tűzdelt kapcsolat nem teremtheti meg számára. Jó szülő csak akkor lehetsz, ha Te magad is kiegyensúlyozott életet élsz.

7. Készülj fel a randizásra!

Talán még elképzelni sem tudod, de előbb-utóbb eljön az ideje az ismerkedésnek is. Ha hosszabb ideig voltál házas, akkor talán meglepődsz majd, hogy mennyit változott a világ a társkeresés területén is. De ez nem szabad, hogy visszatartson, egy-két randi után már könnyebben veszed majd az akadályokat.

Még a legsimább válások sem könnyűek. Lesznek rosszabb és jobb időszakok, de egy kicsivel minden nap könnyebb lesz az előzőnél. A házasságok sosem úgy működnek, ahogyan előre eltervezzük, és néha már egyáltalán nem is működnek. Ilyenkor a legfontosabb, hogy a saját boldogságodat tartsd szem előtt, ne félj lezárni a múltat, és elkezdeni valami újat.