Cukkinibe göngyölt lazac
Hozzávalók 4 személyre
A halhoz:
-3 gerezd fokhagyma
-2 cukkini
-60 dkg lazacfilé
-0,5 dl olívaolaj
A körethez:
-4 kukoricacső
-5 szelet bacon
-1 ek. olívaolaj
-1 tk. méz
-2 ek. dijoni mustár
-2 lime leve
-15 dkg kecskesajt
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 150C°-ra. Serpenyőbe vizet teszünk és betesszük a sütőbe. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A cukkiniket megmossuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk, de még jobb, ha zöldséggyaluval felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük fokhagymával.
A lazacot leöblítjük, szárazra töröljük, négy vastag szeletre vágjuk. A cukkiniszeleteket egymás mellé fektetjük, ráhelyezzük a lazacot, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és betekerjük a cukkinibe. Alufóliába csomagoljuk, majd betesszük a sütőbe 30 percre. Amikor kész, kivesszük, és még 10 percet pihentetjük.
A kukoricákat megtisztítjuk, forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. A bacont serpenyőben ropogósra pirítjuk az olajon, konyhai papírkendőre kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon körben megpirítjuk a kukoricákat, sózzuk, borsozzuk.
Összekeverjük a mézet a dijoni mustárral, a lime levével. A kukoricára morzsoljuk a bacont, a kecskesajtot, és meglocsoljuk a mustáros szósszal. A lazacot kivesszük a fóliából. A kukoricával tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva