Cukkinibe göngyölt lazac
2025-06-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A halhoz:

-3 gerezd fokhagyma

-2 cukkini

-60 dkg lazacfilé

-0,5 dl olívaolaj

A körethez:

-4 kukoricacső

-5 szelet bacon

-1 ek. olívaolaj

-1 tk. méz

-2 ek. dijoni mustár

-2 lime leve

-15 dkg kecskesajt

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 150C°-ra. Serpenyőbe vizet teszünk és betesszük a sütőbe. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A cukkiniket megmossuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk, de még jobb, ha zöldséggyaluval felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük fokhagymával.

A lazacot leöblítjük, szárazra töröljük, négy vastag szeletre vágjuk. A cukkiniszeleteket egymás mellé fektetjük, ráhelyezzük a lazacot, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és betekerjük a cukkinibe. Alufóliába csomagoljuk, majd betesszük a sütőbe 30 percre. Amikor kész, kivesszük, és még 10 percet pihentetjük.

A kukoricákat megtisztítjuk, forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. A bacont serpenyőben ropogósra pirítjuk az olajon, konyhai papírkendőre kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon körben megpirítjuk a kukoricákat, sózzuk, borsozzuk.

Összekeverjük a mézet a dijoni mustárral, a lime levével. A kukoricára morzsoljuk a bacont, a kecskesajtot, és meglocsoljuk a mustáros szósszal. A lazacot kivesszük a fóliából. A kukoricával tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva