Csokoládés minitorták
Hozzávalók 10 darabhoz
A tésztához:
-20 dkg liszt
-5 dkg kakaópor
-5 dkg cukor
-12 dkg vaj
-1 tojássárgája
A töltelékhez:
-20 dkg áfonya
-10 dkg porcukor
-2 ek. likőr
A csokoládékrémhez:
-15 dkg étcsokoládé
-0,5 dl tejszín
-1,5 dl tejföl
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a kakaót, a cukrot, egy csipet sót összemorzsolunk a vajjal, és a tojássárgájával összegyúrjuk. Apránként 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá, ha szükséges. Fóliába csomagolva, fél órát pihentetjük a hűtőben.
Kivajazunk 10 dkg mini quiche formát (10 cm átmérőjű kerek tűzálló forma). A tésztát 10 darabra osztjuk, és kibéleljük vele a formákat. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. Amíg felmelegszik, a formákat a mélyhűtőbe tesszük. Ezután kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Az áfonyát megmossuk, a cukorral és a likőrrel kis edényben összemelegítjük, amíg a szemek kissé összeesnek. Hagyjuk kihűlni.
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tejfölt majd a csokoládét. A megsült tortákra kanalazzuk, és szétosztjuk rajtuk az áfonyát.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva