Csokoládés minitorták
2025-09-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 10 darabhoz

A tésztához:

-20 dkg liszt

-5 dkg kakaópor

-5 dkg cukor

-12 dkg vaj

-1 tojássárgája

A töltelékhez:

-20 dkg áfonya

-10 dkg porcukor

-2 ek. likőr

A csokoládékrémhez:

-15 dkg étcsokoládé

-0,5 dl tejszín

-1,5 dl tejföl

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a kakaót, a cukrot, egy csipet sót összemorzsolunk a vajjal, és a tojássárgájával összegyúrjuk. Apránként 1-2 evőkanál vizet adunk hozzá, ha szükséges. Fóliába csomagolva, fél órát pihentetjük a hűtőben.

Kivajazunk 10 dkg mini quiche formát (10 cm átmérőjű kerek tűzálló forma). A tésztát 10 darabra osztjuk, és kibéleljük vele a formákat. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. Amíg felmelegszik, a formákat a mélyhűtőbe tesszük. Ezután kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Az áfonyát megmossuk, a cukorral és a likőrrel kis edényben összemelegítjük, amíg a szemek kissé összeesnek. Hagyjuk kihűlni.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tejfölt majd a csokoládét. A megsült tortákra kanalazzuk, és szétosztjuk rajtuk az áfonyát.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva