Csokis-mandarinos pite
2025-01-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez

Az alaphoz:

-6 ek. vaj + a sütőformához

-5 dkg étcsokoládé

-20 dkg csokis kekszmorzsa

A töltelékhez:

-50 dkg mandarin

-10 dkg cukor

-5 dkg kukoricakeményítő

-2 ek. cukrozatlan kakaópor

-1 késhegynyi őrölt gyömbér

-6 tojássárgája

-5 dl tej

-15 dkg étcsokoládé

-1 ek. vaníliás cukor

-1 csomag zselatinpor

A díszítéshez:

-1 dl tejszín

Elkészítés:

A csokoládét összetördeljük, és fém tálkában a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a kekszhez keverjük. A masszát 20 cm-es, vékonyan kivajazott piteformába nyomkodjuk. A hűtőben 30 percet pihentetjük.

Közben a mandarinokat megtisztítjuk, gerezdekre szedjük, 8 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit elosztjuk a kekszalapon.

A töltelékhez összekeverjük a cukrot, a keményítőt, a kakaóport, a fűszereket és csipet sót. A tojások sárgáját kikeverjük és fokozatosan kevergetve a langyos tejhez öntjük, kb. 1 percig forraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, a vaníliás cukrot, a zselatinport, és simára keverjük. 5 percig hűlni hagyjuk. A mandarinra öntjük úgy, hogy teljesen ellepje. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a habot keményre verjük, a süteményt habrózsákkal, és a mandaringerezdekkel díszítjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva