Csokis-mandarinos pite
Hozzávalók kb. 8 szelethez
Az alaphoz:
-6 ek. vaj + a sütőformához
-5 dkg étcsokoládé
-20 dkg csokis kekszmorzsa
A töltelékhez:
-50 dkg mandarin
-10 dkg cukor
-5 dkg kukoricakeményítő
-2 ek. cukrozatlan kakaópor
-1 késhegynyi őrölt gyömbér
-6 tojássárgája
-5 dl tej
-15 dkg étcsokoládé
-1 ek. vaníliás cukor
-1 csomag zselatinpor
A díszítéshez:
-1 dl tejszín
Elkészítés:
A csokoládét összetördeljük, és fém tálkában a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a kekszhez keverjük. A masszát 20 cm-es, vékonyan kivajazott piteformába nyomkodjuk. A hűtőben 30 percet pihentetjük.
Közben a mandarinokat megtisztítjuk, gerezdekre szedjük, 8 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit elosztjuk a kekszalapon.
A töltelékhez összekeverjük a cukrot, a keményítőt, a kakaóport, a fűszereket és csipet sót. A tojások sárgáját kikeverjük és fokozatosan kevergetve a langyos tejhez öntjük, kb. 1 percig forraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk az apróra vágott csokoládét, a vaníliás cukrot, a zselatinport, és simára keverjük. 5 percig hűlni hagyjuk. A mandarinra öntjük úgy, hogy teljesen ellepje. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a habot keményre verjük, a süteményt habrózsákkal, és a mandaringerezdekkel díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva