Csirkezúzás rizibizi
Hozzávalók 4 személyre:
-1 kg csirkezúza
-1 paprika
-2 paradicsom
-2 fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-2 ek. étolaj
-1 ek. fűszerpaprika
-1 sárgarépa
-25 dkg rizs
-50 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)
-1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A zúzát megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, felaprítjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd 1 ek. olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a zúzát, lepirítjuk.
A zúzához keverjük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük fél liter vízzel és puhára főzzük a húst.
Amíg puhára fő, addig elkészítjük a rizibizit. A répát meghámozzuk, apróra vágjuk. A rizst 1 ek. olajon megpirítjuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk. Belekeverjük a borsót, a répát, és együtt puhára főzzük. Végül felaprított petrezselyemmel megszórjuk.
A puhára főtt csirkezúzát ráöntjük a rizibizire, összekeverjük és tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva