Csirkezúzás rizibizi
2025-06-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-1 kg csirkezúza

-1 paprika

-2 paradicsom

-2 fej vöröshagyma

-3 gerezd fokhagyma

-2 ek. étolaj

-1 ek. fűszerpaprika

-1 sárgarépa

-25 dkg rizs

-50 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)

-1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A zúzát megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, felaprítjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd 1 ek. olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a zúzát, lepirítjuk.

A zúzához keverjük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük fél liter vízzel és puhára főzzük a húst.

Amíg puhára fő, addig elkészítjük a rizibizit. A répát meghámozzuk, apróra vágjuk. A rizst 1 ek. olajon megpirítjuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, megsózzuk. Belekeverjük a borsót, a répát, és együtt puhára főzzük. Végül felaprított petrezselyemmel megszórjuk.

A puhára főtt csirkezúzát ráöntjük a rizibizire, összekeverjük és tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva