Csirkehúsos ravioli
2024-09-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

A raviolihoz:

-3 tojás + 1 tojás a kenéshez

-1 tojássárga

-40 dkg liszt

-3 ek. olívaolaj

-2 mk. só

A töltelékhez:

-40 dkg csirkemellfilé

-2 ek. olívaolaj

-3 ek. krémsajt vagy mascarpone

A körethez:

-1/2 fej káposzta

-3 ek. olívaolaj

-2 ek. currypor

-1 mk. római kömény

-1 doboz darabolt paradicsom konzerv

-5 dkg hideg vaj

Elkészítés:

A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük. A csirkemellet megmossuk, apró darabokra vágjuk. A felforrósított olajon megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a krémsajtot.

A körethez a káposztát vékony csíkokra szeljük, az olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a curryt és a római köményt, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, pár perc alatt összeforraljuk. Végül kis kockákban belekeverjük a hideg vajat, és összeforgatjuk.

A tésztát géppel vagy kézzel 1 mm vékonyra nyújtjuk, evőkanálnyi halmokat teszünk rá a töltelékből, a töltelékek körül tojással megkenjük, majd egy másik kinyújtott tésztalappal befedjük, és raviolikat szúrunk ki pohárral a tésztából, a körök széleit villával lenyomkodjuk.

Párolóedényben vizet forralunk, a raviolikat a párolóbetétre helyezzük (ez ne érjen a vízbe), és 13-15 perc alatt készre pároljuk. A paradicsomos-currys káposztával tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva