Csirkehúsos ravioli
Hozzávalók 4 személyre:
A raviolihoz:
-3 tojás + 1 tojás a kenéshez
-1 tojássárga
-40 dkg liszt
-3 ek. olívaolaj
-2 mk. só
A töltelékhez:
-40 dkg csirkemellfilé
-2 ek. olívaolaj
-3 ek. krémsajt vagy mascarpone
A körethez:
-1/2 fej káposzta
-3 ek. olívaolaj
-2 ek. currypor
-1 mk. római kömény
-1 doboz darabolt paradicsom konzerv
-5 dkg hideg vaj
Elkészítés:
A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük. A csirkemellet megmossuk, apró darabokra vágjuk. A felforrósított olajon megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a krémsajtot.
A körethez a káposztát vékony csíkokra szeljük, az olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a curryt és a római köményt, majd felöntjük a darabolt paradicsommal, pár perc alatt összeforraljuk. Végül kis kockákban belekeverjük a hideg vajat, és összeforgatjuk.
A tésztát géppel vagy kézzel 1 mm vékonyra nyújtjuk, evőkanálnyi halmokat teszünk rá a töltelékből, a töltelékek körül tojással megkenjük, majd egy másik kinyújtott tésztalappal befedjük, és raviolikat szúrunk ki pohárral a tésztából, a körök széleit villával lenyomkodjuk.
Párolóedényben vizet forralunk, a raviolikat a párolóbetétre helyezzük (ez ne érjen a vízbe), és 13-15 perc alatt készre pároljuk. A paradicsomos-currys káposztával tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva