Csirkecombok zöldségágyon
Hozzávalók 4 személyre
-4 csirkecomb
-1 ek. szárnyas fűszerkeverék
-2 ek. olívaolaj
-60 dkg (új)krumpli
-30 dkg cukkini
-30 dkg sárgarépa
-4 gerezd fokhagyma
-1 marék friss kakukkfű, rozmaring, oregánó
Elkészítés:
A csirkecombokat leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Üveg vagy porcelántálba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, letakarjuk, és 4 órán át (legjobb, ha 1 éjszakát) a hűtőszekrényben pihentetjük.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. megmossuk. A zöldfűszereket finomra vágjuk. Kiolajozott sütőtálba sorakoztatjuk a zöldségkarikákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerekkel.
A hús alól serpenyőbe öntjük az olajat, és a csirkecombok mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk benne. Kicsit sózzuk, borsozzuk. A zöldségágyra fektetjük őket, megöntözzük a pecsenyelével, lefedjük fóliával, és a sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 25 percig. Kivesszük a tálat a sütőből, az ételt néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap