Csirkecombok zöldségágyon
2025-03-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-4 csirkecomb

-1 ek. szárnyas fűszerkeverék

-2 ek. olívaolaj

-60 dkg (új)krumpli

-30 dkg cukkini

-30 dkg sárgarépa

-4 gerezd fokhagyma

-1 marék friss kakukkfű, rozmaring, oregánó

Elkészítés:

A csirkecombokat leöblítjük, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Üveg vagy porcelántálba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, letakarjuk, és 4 órán át (legjobb, ha 1 éjszakát) a hűtőszekrényben pihentetjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. megmossuk. A zöldfűszereket finomra vágjuk. Kiolajozott sütőtálba sorakoztatjuk a zöldségkarikákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerekkel.

A hús alól serpenyőbe öntjük az olajat, és a csirkecombok mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk benne. Kicsit sózzuk, borsozzuk. A zöldségágyra fektetjük őket, megöntözzük a pecsenyelével, lefedjük fóliával, és a sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát eltávolítva további 25 percig. Kivesszük a tálat a sütőből, az ételt néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap