Csíkos csokis ropi – a villámgyors ropogtatnivaló
Valószínűleg sokan ismerik a sósra édes, édesre sós nassolási technikát, és hát lássuk be, tényleg jobban esik váltogatni az ízeket, vagy még inkább összekombinálni. Az édes és sós együtt nagyon izgalmas tud lenni, elég, ha csak a sós karamellre vagy a picit sós, mégis édes mogyoróvajra gondolunk. Ha ezek bejönnek, érdemes kipróbálni a csokis ropit is!
Sima ropi – vagy más néven sós rúd – és kétféle csoki szükséges hozzá, és pár perc alatt nagyon mutatós és izgalmas finomság készülhet, a magunk örömére vagy saját készítésű gasztroajándéknak apró figyelmesség gyanánt is. Ha jól kidermesztjük hűtőben, akkor könnyen csomagolható átlátszó celofántasakba, egy masnival átkötve szemet gyönyörködtető kis csomaggá varázsolható.
Most étcsokival és fehér csokoládéval készült, de a dekoráláshoz használható cukorgyöngy vagy csokidara, kókuszreszelék, szezámmag vagy mandulapálcikák is, ha fehér csokiba mártjuk, akkor chiamag vagy mákszem is pöttyözheti kívülről, akár egyszerre is készíthetünk többféle finom csokis ropit.
Csíkos csokis ropi
Hozzávalók:
2-3 csomag ropi
15 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
1. A csokikat feltördeljük, és külön-külön tálba tesszük. Az étcsokit gőz fölött vagy a mikróban 2 x 1 perc alatt 700 watton felolvasztjuk, simára keverjük, majd átöntjük egy pohárba. A ropikat megmártjuk benne, majd sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, betesszük a hűtőbe vagy ki az erkélyre, hogy megdermedjen.
2. Közben a fehér csokit is megolvasztjuk, majd a már megdermedt csokis ropikat egy kanál segítségével megcsíkozzuk, és hagyjuk ezzel is megdermedni.
3. Celofántasakba csomagolva ajándéknak, pohárba állítva vendégvárónak is tökéletes.
Forrás: Cookta