Csicseriborsó krémleves
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
-15 dkg burgonya
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-50 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
-2 ek. olaj
-1 kk. őrölt kömény
-2 dl főzőtejszín
-1 kk. fűszerpaprika
A tálaláshoz:
-2 szál zöldhagyma
-1 piros chilipaprika
-0,5 csokor petrezselyem
-2 ek. tejföl
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát kockára, a vörös- és a fokhagymát finomra vágjuk. A csicseriborsót szűrőben jól leöblítjük, lecsepegtetjük.
Lábosban felhevítjük az olajat, a hagymákat megfonnyasztjuk benne, hozzáadjuk a burgonyát, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük kb. 8 dl vízzel. Belekeverjük a csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, a köménnyel ízesítjük, majd kis lángon kb. 25 perc alatt megfőzzük.
A levest botmixerrel krémesítjük, végül hozzákeverjük a tejszínt, és pár perc alatt készre forraljuk.
Közben a tálaláshoz a hagymát és a chilit megtisztítjuk, felkarikázzuk, a petrezselymet gorombára vágjuk. A levesre szórjuk, tejföllel kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva