Csicseriborsó krémleves
2023-06-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A leveshez:

-15 dkg burgonya

-1 fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-50 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)

-2 ek. olaj

-1 kk. őrölt kömény

-2 dl főzőtejszín

-1 kk. fűszerpaprika

A tálaláshoz:

-2 szál zöldhagyma

-1 piros chilipaprika

-0,5 csokor petrezselyem

-2 ek. tejföl

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát kockára, a vörös- és a fokhagymát finomra vágjuk. A csicseriborsót szűrőben jól leöblítjük, lecsepegtetjük.

Lábosban felhevítjük az olajat, a hagymákat megfonnyasztjuk benne, hozzáadjuk a burgonyát, 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük kb. 8 dl vízzel. Belekeverjük a csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, a köménnyel ízesítjük, majd kis lángon kb. 25 perc alatt megfőzzük.

A levest botmixerrel krémesítjük, végül hozzákeverjük a tejszínt, és pár perc alatt készre forraljuk.

Közben a tálaláshoz a hagymát és a chilit megtisztítjuk, felkarikázzuk, a petrezselymet gorombára vágjuk. A levesre szórjuk, tejföllel kínáljuk.

Munka: kb. 15 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva