Csak az intelligens férfiak házasodnak meg? Most kiderül az igazság!
2018-03-02  /  Szerző:   /   Tudtad-e? Pszichológusok szerint azok a férfiak szeretnének megházasodni és hosszú távú párkapcsolatban élni, akik magas intelligencia szinttel rendelkeznek. De mi valójában az összefüggés az intelligens férfiak, a szexuális vonzalom és a sikeres házasság között? Alábbi cikkünkben leírjuk, hogy egy nemrégiben végzett kutatás alapján, mit gondolnak erről a pszichológusok.

Kutatások alapján bebizonyosodott az, hogy azok a férfiak szeretnének megházasodni, akiknek az intelligencia szintjük magasabb az átlagnál. Az intelligens férfiaknak jobb szakmájuk és nagyobb fizetésük van, így minőségibb dolgokat tudnak maguknak megengedni. Úgy tűnik, hogy a nők részéről nő a szexuális vonzalom, amikor egy magasabb intelligenciával rendelkező férfivel találkoznak, így nagyobb esélyük is van arra, hogy házasságot kössenek.

Egyes pszichológusok elmélete szerint azok az emberek, akiknek fejlettebb volt az agyuk, szexuális kiválasztás által maradtak fenn. Másképp fogalmazva, az intelligens férfiaknak sikeres kapcsolataik vannak és több partnert is vonzanak. Ezek a férfiak házasodtak meg, hosszú távon pedig stabil kapcsolatokat alakítottak ki és gyermekeket nemzettek.

Az intelligens férfiak jobb életminőséget tudnak kialakítani maguknak, ezáltal a nők is sokkal nagyobb mértékben vonzódnak hozzájuk, egy olyan férfihez, aki független, erős és ambiciózus.

De vajon az intelligens férfiak megjósolják a párkapcsolat sikerességét? Vagy akkor szeretnének csak megházasodni, amikor az intelligenciájuk által egy biztos anyagi hátteret alakítanak ki?

Egy Finnországban végzett felmérés alapján, pszichológusok és szociológusok megállapították azt, hogy a férfiak akkor szeretnének megházasodni, és akkor képesek négy évnél is hosszabb párkapcsolatban élni, ha az átlagnál magasabb intelligencia szinttel rendelkeznek.

Ugyanakkor a jó anyagi háttérrel rendelkező intelligens férfiak is stabil partnerekké tudnak válni egy párkapcsolatban. Úgy tűnik, hogy a jó anyagi háttérnek még nagyobb jelentősége van a házasság iránti vágy szempontjából, mint az intelligenciának.

Mégis az intelligens férfiak, az anyagi helyzetüktől függetlenül, sokkal nagyobb arányban házasodnak meg és sikeres párkapcsolatokat tudnak kialakítani.

A felmérésben részt vevő férfiak IQ szintje három részre volt csoportosítva: a verbális intelligenciára, a logikai intelligenciára és a numerikus intelligenciára.

A verbális intelligencia jóval nagyobb arányban volt jelen azoknál a férfiaknál, akiknél tervben volt a házasságkötés. A numerikus intelligenciának viszont semmi hatása nem volt a házassági szándékukra nézve. A felmérések ezáltal bebizonyították azt, hogy a verbális intelligenciának van a legnagyobb szerepe az „udvarlási” szakaszban, amikor a férfiak a partner meghódításán fáradoznak.

A felmérések alapján ezáltal levonható az a következtetés, hogy a férfiak akkor szeretnének megházasodni és stabil párkapcsolatban élni, ha minél fejlettebb a verbális intelligenciájuk, hiszen így nagyobb eséllyel tudják meghódítani a leendő partnerüket.