Citromos vendégváró szelet
2025-03-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 16 szelethez

A barna laphoz:

-4 tojás

-5 ek. cukor

-3 ek. liszt

-1 ek. kakaópor

A sárga laphoz:

-3 tojás

-3 ek. cukor

-3 ek. liszt

A citromkrémhez:

-2 dl növényi habtejszín (édesített)

-2 ek. porcukor

-1 nagyobb citrom reszelt héja

A tetejére:

-10 dkg étcsokoládé (50%-os)

-1 mk. étolaj

Elkészítés:

Megsütjük a kétféle piskótát: a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, illetve a kakaós lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Külön-külön sütőpapírral bélelt közepes méretű magasabb falú tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 °C-os sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült kihűtjük.

A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat és elkeverjük.

A kakaós tésztalapot lapjával félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a fele citromkrémmel, rátesszük a sárga piskótát, megkenjük a krém másik felével és befedjük a kakaós piskóta felső részével.

A tetejére az étcsokoládét tálkába tördeljük, meglocsoljuk az olajjal és vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. A sütemény tetejére locsoljuk, elsimítjuk és hűtőben lehűtjük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel vágjuk szeletekre.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva