Citromos vendégváró szelet
Hozzávalók kb. 16 szelethez
A barna laphoz:
-4 tojás
-5 ek. cukor
-3 ek. liszt
-1 ek. kakaópor
A sárga laphoz:
-3 tojás
-3 ek. cukor
-3 ek. liszt
A citromkrémhez:
-2 dl növényi habtejszín (édesített)
-2 ek. porcukor
-1 nagyobb citrom reszelt héja
A tetejére:
-10 dkg étcsokoládé (50%-os)
-1 mk. étolaj
Elkészítés:
Megsütjük a kétféle piskótát: a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, illetve a kakaós lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Külön-külön sütőpapírral bélelt közepes méretű magasabb falú tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 °C-os sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült kihűtjük.
A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat és elkeverjük.
A kakaós tésztalapot lapjával félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a fele citromkrémmel, rátesszük a sárga piskótát, megkenjük a krém másik felével és befedjük a kakaós piskóta felső részével.
A tetejére az étcsokoládét tálkába tördeljük, meglocsoljuk az olajjal és vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk. A sütemény tetejére locsoljuk, elsimítjuk és hűtőben lehűtjük. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel vágjuk szeletekre.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva