Citromos hab szederrel
2024-06-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 pohárhoz:

-3 dl zsírszegény görög joghurt

-15 dkg eritrit

-1 dl tejszín

-1 citrom reszelt héja + 1 dl frissen facsart citromlé

-20 dkg friss szeder

Elkészítés:

A joghurtot összekeverjük 10 dkg eritrittel és a citromlével. A tejszínt kemény habbá verjük. Ha kész, beleforgatjuk a joghurtba.

A krémet eloszlatjuk négy, maximum 2 decis pohárban, és hűtőbe tesszük néhány órára.

A szedret villával összetörjük, és összekeverjük a maradék eritrittel. Hagyjuk állni, amíg a gyümölcs levet ereszt. Tálaláskor a citromhab tetejére kanalazzuk a szedret, majd reszelt citromhéjjal díszítjük.

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

1 pohár: 135 kcal