Citromos hab szederrel
Hozzávalók 4 pohárhoz:
-3 dl zsírszegény görög joghurt
-15 dkg eritrit
-1 dl tejszín
-1 citrom reszelt héja + 1 dl frissen facsart citromlé
-20 dkg friss szeder
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük 10 dkg eritrittel és a citromlével. A tejszínt kemény habbá verjük. Ha kész, beleforgatjuk a joghurtba.
A krémet eloszlatjuk négy, maximum 2 decis pohárban, és hűtőbe tesszük néhány órára.
A szedret villával összetörjük, és összekeverjük a maradék eritrittel. Hagyjuk állni, amíg a gyümölcs levet ereszt. Tálaláskor a citromhab tetejére kanalazzuk a szedret, majd reszelt citromhéjjal díszítjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 pohár: 135 kcal