Citromos álom
2023-07-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

 -470 g tejföl

 -3 dl habtejszín

- 2 csomag habfixáló

 -25 dkg babapiskóta

 -1 közepes citrom reszelt héja és felének a leve (bio vagy kezeletlen citrom)

 -6 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)

-2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tejfölt összekeverjük a cukrokkal és a megmosott, megtörölt citrom reszelt héjával, a citrom felének belecsavarjuk a levét is. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, kiveszünk belőle kb. fél dl-t a díszítéshez, melyet hűtőbe teszünk - a többi tejszínt pedig összekeverjük a tejfölös masszával.

A formát kibéleljük fóliával úgy, hogy túl lógjon a fólia. A forma alját kirakjuk sorban babapiskótával, erre rákenjük egyenletesen a hab felét. Ismét babapiskótát teszünk, majd jön a habos réteg másik fele, melynek tetejére ismét babapiskótát teszünk és ezt a réteget bele is nyomkodjuk óvatosan a habba. Tetejét elsimítjuk és jól becsomagoljuk a fóliával.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára a desszertet, lehúzzuk róla a fóliát, majd a félretett tejszínhabbal feldíszítjük a tetejét. Szeletelve tálaljuk.