Citromos álom
Hozzávalók:
-470 g tejföl
-3 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
-25 dkg babapiskóta
-1 közepes citrom reszelt héja és felének a leve (bio vagy kezeletlen citrom)
-6 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
-2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejfölt összekeverjük a cukrokkal és a megmosott, megtörölt citrom reszelt héjával, a citrom felének belecsavarjuk a levét is. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, kiveszünk belőle kb. fél dl-t a díszítéshez, melyet hűtőbe teszünk - a többi tejszínt pedig összekeverjük a tejfölös masszával.
A formát kibéleljük fóliával úgy, hogy túl lógjon a fólia. A forma alját kirakjuk sorban babapiskótával, erre rákenjük egyenletesen a hab felét. Ismét babapiskótát teszünk, majd jön a habos réteg másik fele, melynek tetejére ismét babapiskótát teszünk és ezt a réteget bele is nyomkodjuk óvatosan a habba. Tetejét elsimítjuk és jól becsomagoljuk a fóliával.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára a desszertet, lehúzzuk róla a fóliát, majd a félretett tejszínhabbal feldíszítjük a tetejét. Szeletelve tálaljuk.