Chilis bab
2024-02-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-3 teáskanál kukoricaolaj

-1 kg darált vagy apró kockákra vágott marhahús (marha stefánia)

-2 nagy fej finomra vágott vöröshagyma

-4 gerezd zúzott fokhagyma

-1 teáskanál oregánó

-4 teáskanál őrölt chilipaprika

-2 mokkáskanál őrölt köménymag

-1 teáskanál cayenne bors

-1 teáskanál szétnyomkodott koriander mag

-só

-1 kg paradicsom felkockázva

-½ liter paradicsomlé

-kb. 4 dl víz

-2 db chilipaprika feldarabolva

-70 dkg konzerv vörösbab

-reszelt étcsokoládé ízlés szerint

Elkészítés:

Pirítsuk meg a hagymát az olajon majd dobjuk rá a marhahúst. Süssük kifehéredésig.

Adjuk hozzá a fokhagymát, az oregánót, az őrölt chilipaprikát, a köményt, a cayenne borsot, a koriander magot. Sózzuk ízlés szerint. Dobjuk bele a paradicsomot, a feldarabolt chilipaprikát, öntsük rá a paradicsomlét. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ragu állagot kapjunk. Főzzük kb. ¾ órát. Öregebb húst tovább kell főzni. Mielőtt teljesen megpuhult a hús, adjuk hozzá a leszűrt babkonzervet. Főzzük még 5-10 percig. A főzés végén keverjük hozzá a reszelt csokoládét. (A csoki elmaradhat, ha nagyon ellenkezik az ízlésével.) Tálaláskor szórjunk rá reszelt sajtot és kínáljunk hozzá friss fehér kenyeret.

Tipp: Még gazdagabb lesz, ha 30 dkg konzerv kukoricát is adunk hozzá. A babbal egy időben kell az ételbe tenni.