Chilis bab
Hozzávalók:
-3 teáskanál kukoricaolaj
-1 kg darált vagy apró kockákra vágott marhahús (marha stefánia)
-2 nagy fej finomra vágott vöröshagyma
-4 gerezd zúzott fokhagyma
-1 teáskanál oregánó
-4 teáskanál őrölt chilipaprika
-2 mokkáskanál őrölt köménymag
-1 teáskanál cayenne bors
-1 teáskanál szétnyomkodott koriander mag
-só
-1 kg paradicsom felkockázva
-½ liter paradicsomlé
-kb. 4 dl víz
-2 db chilipaprika feldarabolva
-70 dkg konzerv vörösbab
-reszelt étcsokoládé ízlés szerint
Elkészítés:
Pirítsuk meg a hagymát az olajon majd dobjuk rá a marhahúst. Süssük kifehéredésig.
Adjuk hozzá a fokhagymát, az oregánót, az őrölt chilipaprikát, a köményt, a cayenne borsot, a koriander magot. Sózzuk ízlés szerint. Dobjuk bele a paradicsomot, a feldarabolt chilipaprikát, öntsük rá a paradicsomlét. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ragu állagot kapjunk. Főzzük kb. ¾ órát. Öregebb húst tovább kell főzni. Mielőtt teljesen megpuhult a hús, adjuk hozzá a leszűrt babkonzervet. Főzzük még 5-10 percig. A főzés végén keverjük hozzá a reszelt csokoládét. (A csoki elmaradhat, ha nagyon ellenkezik az ízlésével.) Tálaláskor szórjunk rá reszelt sajtot és kínáljunk hozzá friss fehér kenyeret.
Tipp: Még gazdagabb lesz, ha 30 dkg konzerv kukoricát is adunk hozzá. A babbal egy időben kell az ételbe tenni.