Bundás alma
2024-09-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-4 nagyobb alma

-10 dkg mandulaliszt

-2 dl mandulatej

-2 ek. whiskey

-1 tojás

-1 mk. sütőpor (gluténmentes)

-5 dkg eritritol

-2 tk. őrölt fahéj

-kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, magházukat kifúrjuk, majd 4-4 vastagabb karikát vágunk belőlük

Egy tálban összekeverjük a mandulalisztet, a kókusztejet, a whiskeyt, a tojást, a sütőport, 2 ek. eritritolt, 1 tk. fahéjat és egy csipetnyi sót. A maradék eritritolt és fahéjat összekeverjük.

Magasabb falú edényben felforrósítunk bőséges kókuszolajat. Csipesz segítségével az almaszeleteket belemártjuk a mázba, és az olajba rakjuk őket. Addig sütjük, míg az egyik oldala aranybarna lesz, megfordítjuk és a másik oldalát még 1 percig sütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat, majd rögtön fahéjas eritritolba hempergetjük őket. Bármilyen pirosbogyós gyümölcslekvár tökéletes mellé, amit kikeverhetünk 1-2 evőkanál whiskyvel.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva