Bundás alma
Hozzávalók 4 személyre
-4 nagyobb alma
-10 dkg mandulaliszt
-2 dl mandulatej
-2 ek. whiskey
-1 tojás
-1 mk. sütőpor (gluténmentes)
-5 dkg eritritol
-2 tk. őrölt fahéj
-kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, magházukat kifúrjuk, majd 4-4 vastagabb karikát vágunk belőlük
Egy tálban összekeverjük a mandulalisztet, a kókusztejet, a whiskeyt, a tojást, a sütőport, 2 ek. eritritolt, 1 tk. fahéjat és egy csipetnyi sót. A maradék eritritolt és fahéjat összekeverjük.
Magasabb falú edényben felforrósítunk bőséges kókuszolajat. Csipesz segítségével az almaszeleteket belemártjuk a mázba, és az olajba rakjuk őket. Addig sütjük, míg az egyik oldala aranybarna lesz, megfordítjuk és a másik oldalát még 1 percig sütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat, majd rögtön fahéjas eritritolba hempergetjük őket. Bármilyen pirosbogyós gyümölcslekvár tökéletes mellé, amit kikeverhetünk 1-2 evőkanál whiskyvel.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva