Békebeli puncsszelet
Hozzávalók kb. 16 szelethez
A tésztához:
-5 tojás
-5 ek. cukor
-1 citrom reszelt héja
-5 ek. liszt
A krémhez:
-10 dkg vaj
-8 dkg porcukor
-1 ek. kakaópor
-3 ek. rum
-2 ek. baracklekvár
A tetejére:
-10 dkg porcukor
-1 narancs kicsavart leve
-2 csepp piros ételfesték
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fehérjehabbal lazítjuk. A tepsiben elsimítjuk, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.
A krémhez a kihűlt piskóta szélét körben, 2 cm szélesen levágjuk, keverőtálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a kakaóport, a rumot, a baracklekvárt, és kézzel krémmé gyúrjuk.
A piskótát lapjával félbevágjuk, az alját sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe fektetjük, majd elsimítjuk rajta a krémet, és befedjük a piskóta tetejével, kicsit rányomjuk.
A porcukrot a narancslével és az ételfestékkel elkeverjük, a piskóta tetején evőkanállal elsimítjuk és hagyjuk megszáradni. Óvatosan kiemeljük a tepsiből, vágódeszkára tesszük és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva