Békebeli puncsszelet
2023-09-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 16 szelethez

A tésztához:

-5 tojás

-5 ek. cukor

-1 citrom reszelt héja

-5 ek. liszt

A krémhez:

-10 dkg vaj

-8 dkg porcukor

-1 ek. kakaópor

-3 ek. rum

-2 ek. baracklekvár

A tetejére:

-10 dkg porcukor

-1 narancs kicsavart leve

-2 csepp piros ételfesték

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fehérjehabbal lazítjuk. A tepsiben elsimítjuk, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.

A krémhez a kihűlt piskóta szélét körben, 2 cm szélesen levágjuk, keverőtálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a kakaóport, a rumot, a baracklekvárt, és kézzel krémmé gyúrjuk.

A piskótát lapjával félbevágjuk, az alját sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe fektetjük, majd elsimítjuk rajta a krémet, és befedjük a piskóta tetejével, kicsit rányomjuk.

A porcukrot a narancslével és az ételfestékkel elkeverjük, a piskóta tetején evőkanállal elsimítjuk és hagyjuk megszáradni. Óvatosan kiemeljük a tepsiből, vágódeszkára tesszük és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva