Banános curry
Hozzávalók 4 személyre
-60 dkg pulykamellfilé
-5 gerezd fokhagyma
-2 cm gyömbér
-1 csokor friss korianderzöld
-5 ek. olaj
-1 ek. garam masala (indiai fűszerkeverék)
-30 dkg joghurt
-2 banán
-1 doboz hámozott, darabolt paradicsom
-1 doboz főtt csicseriborsó
-5 dkg őrölt mandula
-1 ek. tandoori masala (indiai fűszerkeverék)
-1 csipet őrölt chili
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, felkockázzuk. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, apróra vágjuk. A koriandert leöblítjük, finomra vágjuk. Nagyobb tálban összekeverjük a fokhagymát, gyömbért, a fele korinadert, 3 evőkanál olajat, a garam masalát és a joghurtot. Hozzáadjuk a húst, lefedjük és a hűtőben legalább fél órát állni hagyjuk.
A banánt meghámozzuk, húsát összetörjük, a maradék korianderrel összekeverjük. Nagyobb serpenyőben felmelegítjük a maradék olajat, és betesszük a húst. Hozzáadjuk a banánt és a ráöntjük a paradicsomot. 10-15 percig pároljuk.
Közben a csicseriborsót leöblítjük, leszűrjük, és a raguhoz öntjük. Az őrölt mandulával, a tandoori masalával, az őrölt chilivel és sóval ízesítjük, további 5 percig főzzük. Pitával vagy basmati rizzsel tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva